Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че част от Украйна

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че част от Украйна
Коментари Харесай

Обрат! Орбан прояви претенции към Украйна

Премиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи, че част от Украйна е изконна унгарска територия. Това се случи по време на интервю пред унгарско държавно радио, предава Ukraine Inform.

Тези думи се разчитат като териториална рекламация към Украйна. Това е първият случай, в който министър-председателят на Унгария употребява сходна изразителност.
-->
В изявлението Виктор Орбан акцентира, че Унгария е най-заинтересована от мира, първо тъй като Украйна е нейна съседка. 

„ Би било в наш интерес да имаме добра и просперираща Украйна, това усилва цената на Унгария. Украйна в неволя, опустошена от война, разрушена, представляваща риск, губеща стотици хиляди човешки животи, намалява привлекателността на Унгария “, споделя той и прибавя, че освен това част от Украйна е „ изконна унгарска територия, която в този момент принадлежи на Украйна “, и унгарците съществуват там като локална общественост. 

Страданието на Украйна е и страдалчество на живеещите там унгарци, акцентира той. Ето за какво унгарците са двойно стимулирани, по-силно от всеки различен народ в Европа, да донесат мир в Украйна и постоянно търсят опция да допринесат за мира, не се стесняват от мироопазваща задача, споделя Орбан.

Интересно е да се означи, че тази част от изявлението е изрязана от окончателната версия на програмата, която е качена в YouTube, написа " Фокус ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР