Премиерът на Унгария Виктор Орбан подкрепи опита на своя дългогодишен

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан подкрепи опита на своя дългогодишен
Коментари Харесай

Орбан затвърждава подкрепата си Тръмп след срещата във Флорида

Премиерът на Унгария Виктор Орбан поддържа опита на своя дълготраен съдружник Доналд Тръмп да се върне в Белия дом след среща с него във Флорида, съобщи Ройтерс.

Двамата разискаха " необятен набор от въпроси, засягащи Унгария и Съединените щати, в това число първостепенното значение на мощните и сигурни граници за отбрана на суверенитета на всяка нация.

Орбан от дълго време е в несъгласие с сътрудниците си членки на Европейския съюз по редица въпроси, в това число отхвърли да изпрати оръжие на Украйна и поддържането на икономическите връзки с Москва, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през 2022 година

Според унгарският министър председател завръщането на Тръмп в Белия дом може да донесе мир в Украйна. Имаме потребност от водачи в света, които са уважавани и могат да донесат мир. Тръмп е един от тях, уточни Орбан.

Орбан, на който се възхищават доста консерватори в Съединените щати поради твърдата му политика във връзка с имиграцията, схемите за подкрепяне на фамилията и гласната позиция във връзка с националния суверенитет, означи, че по време на президентството на Тръмп 2017-2021 година в Близкия изток е имало мир а също и Украйна. Той изрази мнение, че в случай че е Тръмп е бил избран отново през 2020 година войната в Украйна нямаше да се случи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР