Премиерът на Унгария Виктор Орбан каза днес на съвместна пресконференция

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан каза днес на съвместна пресконференция
Коментари Харесай

Орбан: ЕС се нуждае от Балканите повече, отколкото те от него

Премиерът на Унгария Виктор Орбан сподели през днешния ден на взаимна конференция с председателката на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Боряна Крищо в Сараево, че Европейският съюз се нуждае от Балканите и Унгария поддържа участието на Босна, заяви районната телевизия Ен1.

 

“Може би звучи необичайно, само че Европейски Съюз се нуждае от Балканите и Босна и Херцеговина повече, в сравнение с те се нуждаят от Европейски Съюз. Каквото и да споделя Брюксел, ние сме за скорошно участие на Босна в Европейски Съюз ”, сподели Орбан.

Той акцентира, че Европа има потребност от смяна, от нови сътрудници и нова динамичност.

 

“Унгария почита политическите проекти на Босна и Херцеговина и се стреми към най-хубави стопански връзки ”, означи още той.

 

Крищо акцентира, че Босна е признателна на Унгария за поддръжката.

“Благодарни сме на Унгария, която ни поддържа по пътя ни. Искаме по европейския си път да имаме положително съдействие, да укрепваме връзките си и се надявам, че това посещаване ще способства за това ”, уточни тя.

 

Двамата са разговаряли и за настоящата политическа обстановка, двустранните връзки, както и за целите в дневния ред на двете страни.

 

Унгарският министър председател ще се срещне през днешния ден и с членовете на председателството на Босна и Херцеговина, както и с премиера на Федерация Босна и Херцеговина (Мюсюлманско-хърватската федерация) Нермин Никшич. В Баня Лука Орбан ще се срещне с президента на босненската Република Сръбска Милорад Додик.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР