Премиерът на Словакия Роберт Фицо заяви, че на среща с

...
Премиерът на Словакия Роберт Фицо заяви, че на среща с
Коментари Харесай

Словакия няма да пусне Украйна в НАТО, членството ѝ би означавало Трета световна война

Премиерът на Словакия Роберт Фицо съобщи, че на среща с сътрудника си от Украйна Денис Шмигал ще приказва за желанието си да блокира участието на Украйна в НАТО, защото това би означавало началото на Трета международна война. Думите му са представени от телевизионния канал RTVS.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12456
Фицо означи, че на срещата с украинския министър председател ще разиска филантропичната помощ. Словашкият министър председател също даде обещание да удостовери, че Украйна няма да получи никакви оръжия от армията на страната му или от държавните хранилища.

" Ще кажа, че съм срещу участието на Украйна в НАТО, че ще употребявам правото на несъгласие и ще го препречвам, тъй като това ще бъде основата на Третата международна война “, акцентира той.

Говорейки за присъединението на Украйна към Европейския съюз, министър-председателят на Словакия означи, че почита тази стъпка, само че Киев би трябвало да извърши всички нужни условия за участие, написа " Фокус ".

Срещата на държавните ръководители е планувана за 24 януари в Ужгород. Фицо означи, че украинската страна не възнамерява да организира конференция след нея. Преди това ръководителят на министерството на защитата на Словакия Роберт Калиник съобщи, че Братислава не е получила отплата за трансферираните на Украйна изтребители МиГ-29.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР