Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е уверен, че следващите

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е уверен, че следващите
Коментари Харесай

Заев: В следващите 3 месеца може да изпълним поставените от Съвета на ЕС цели

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е убеден, че идващите три месеца до затварянето на отчета на Европейски Съюз, страната ще извърши всички цели, сложени от Съвета на Европейски Съюз от юли предходната година, оповестяват скопските издания.

Заев уточни, че държавното управление към този момент е приело закона за промените в службите за сигурност и разследващите служби. За част от законите е належащо болшинство от две трети в Народното събрание, като да вземем за пример за закона за държавната прокуратура, сподели Заев. Той изрази убеденост, че няма да има единствено приемане на закони, само че и използване на тези закони. Заев се надява, че резултатите ще се видят доста по-рано от юнското решение на Европейски Съюз, написа в. " Слободен щемпел ", представен от Българска телеграфна агенция.

Премиерът на Северна Македония съобщи това след среща с бъдещия асистент държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси Филип Рийкър, който съобщи, че задачата на американската политика е да видят по какъв начин Северна Македония и другите страни от района ще изпълнят своите желания и ще станат пълноправни членки на Европейски Съюз, и ще бъдат част от всичко това, което той съставлява - непоклатимост, сигурност и разцвет за всички жители, написа изданието.

Скопските вестници оповестяват, че претендентите за президент на страната би трябвало да внесат кандидатурите си в Държавната изборна комисия до 21 март, а изборната акция би трябвало да стартира на 1 април. За да бъдат признати кандидатурите е належащо кандидатите за държавен глава да показват 10 000 подписа на жители или 30 подписа на депутати. От ДИК оповестиха, че за шестите президентски избори сега подписи събират седем претенденти, а до момента единствено кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ проф. Гордана Силяновска Давкова е събрала нужните подписи. Все още не е известно дали общият претендент на СДСМ и Демократичния съюз за интеграция Стево Пендаровски ще внесе в ДИК подписи на жители или подписи на депутати. Подписи да взе участие в президентските избори събира и Блерим Река, който бе подсилен от Алианса на албанците и партия Беса, оповестяват скопските издания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР