Премиерът на Северна Македония Оливер Спасовски, вицепремиерът Буяр Османи и

...
Премиерът на Северна Македония Оливер Спасовски, вицепремиерът Буяр Османи и
Коментари Харесай

Кметът на Куманово е с коронавирус, премиерът Спасовски и двама министри са под карантина

Премиерът на Северна Македония Оливер Спасовски, вицепремиерът Буяр Османи и министърът на опазването на здравето Венко Филипче са под карантина, а кметът на град Куманово е диагностициран с ковид, съобщи БНР.

Спасовски и двамата министри не участваха на днешното съвещание на Съвета за сигурност, на което се обсъждаше продължаването на изключителното състояние на територията на цялата страна поради разпространяването на ковид.

От кабинета на президента Стево Пендаровски показаха, че президентът ще разгласи какви решения са взети на съвещанието.

Тримата членове на държавното управление през вчерашния ден бяха на срещи в Куманово, на които участва кметът Максим Димитриевски, за който през днешния ден бе доказано, че е с положителен тест за ковид.

По последни данни, в Куманово има 263 заболели от Covid-19 и 10 умряли.

Буяр Османи разгласи във Facebook, че макар взетите от него по време на срещата защитни ограничения - маска и ръкавици, остава в самоизолация до вторник, когато би трябвало да бъде тестван.

Кабинетът ще продължи да работи посредством онлайн връзка. В момента страната е ръководена от преходно държавно управление без парламент.

Президентът Стево Пендаровски подписа през днешния ден решение да удължи изключителното попожение с още 30 дни. Това беше и решението на Съвета за сигурност на Северна Македония.

" Досегашното изключително състояние изтича през днешния ден и то не може да бъде продължено, тъй като няма конституционни и законови учредения за това. По предложение на държавното управление обаче в обстановка, когато Народното събрание е разхлабен, аз ще подпиша ново решение за оповестяване на изключително състояние за интервал от 30 дни. " - разгласи след съвещанието на съвета президентът Стево Пендаровски, представен от МИА.

В Северна Македония има 1081 доказани случая на Covid-19, 46 души са умряли от коронавирусната зараза. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР