Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че измененията на

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че измененията на
Коментари Харесай

Ковачевски: Санкционираните в САЩ и Великобритания, ще бъдат преследвани и в РСМ


Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски съобщи, че промените на Закона за ограничаващите ограничения ще обзет македонски жители, които са глобени съгласно законодателството на Съединени американски щати и Англия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По думите на Ковачевски законът ще значи сходство с македонското законодателство и въз основа на него лицата ще могат да бъдат преследвани, да бъдат предоставяни доказателства от страните, които са създали глобите в сходство с техните закони и доказателствата, с които разполагат. Това, както споделя македонският министър председател, е и искане на интернационалната общественост, тъй като РСМ е член на НАТО.

„ НАТО не е единствено да сложиш знамето и да видиш, че си страна членка на НАТО, а има и стандарти, които би трябвало да бъдат изпълнени, и ние към този момент отговаряме на стандартите в огромна част от институциите. Един от стандартите ще бъде този “, уточни министър-председателят.

Що се отнася до това дали лицата и фирмите, включени в черния лист на Съединени американски щати, ще бъдат лимитирани да вземат участие в държавни търгове, Ковачевски съобщи, че все още не може да отговори.

„ Вече показах мнението си, че за лицата, които са глобени от най-големия ни стратегически сътрудник - Съединени американски щати, би трябвало да бъдат глобени и в нашата страна, като се има поради, че не може сутринта да се хвалим, че сме най-хубави другари със Съединени американски щати, а следобяд да вършим всичко против тях “, сподели Ковачевски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР