Премиерът на Полша Матеуш Моравецки съобщи, че правителството планира да

...
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки съобщи, че правителството планира да
Коментари Харесай

Полша планира да похарчи 8.8 млрд. долара за по-чисто отопление

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки заяви, че държавното управление възнамерява да похарчи до 8.8 милиарда $ до 2028 година за по-чисто отопление като част от напъните да се пребори със смога, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Моравецки приказва по тематиката през днешния ден на държавна комисия, натоварена с битката против замърсяването на въздуха посредством нова стратегия " Спрете смога ".

Според Световната здравна организация 33 от 50-те най-замърсени градове в Европа са в Полша. Сред тях са Варшава, Краков и в южната част на Силезия, региона за рандеман на каменни въглища. Замърсяването на въздуха доближава най-високото си равнище през зимата, когато семействата употребяват евтини горива или даже боклуци за отопление.

Правителството желае да съфинансира изолацията на жилищата и закупуването на по-чисти системи за отопление с вярата по този начин доста да намалее замърсяването. Полша е хазаин на конференцията на Организация на обединените нации за климата през декември.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Замърсеният въздух (156)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР