Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън потвърди в понеделник, че

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън потвърди в понеделник, че
Коментари Харесай

Великобритания потвърди за поне един смъртен случай от Омикрон |

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън удостовери в понеделник, че най-малко един пациент, инфектиран с новия вид на ковид - Омикрон, е умрял в страната, заяви БНР.

" За страдание, да, Омикрон води до хоспитализации и за жалост е доказано, че най-малко един пациент е умрял от Омикрон ", сподели Джонсън пред кореспонденти при посещаване в клиника за имунизация покрай Падингтън, Лондон, оповестява Sky News.

" Така че мисля, че концепцията, че това е някак си по-лека версия на вируса, е нещо, което би трябвало да оставим на страна и просто да признаем безспорната скорост, с която новият вид се популяризира измежду популацията. Най-доброто, което можем да създадем, е всички да си сложи бустерни дози ", сподели още той.

Все още не са разкрити спомагателни детайлности за възрастта, пола и здравословното положение на лицето, умряло от Омикрон в Обединеното кралство.

Днес пред имунизационните центрове в страната се извиха опашки от искащи да си поставят трета доза. Първоначално крайния период за бустер имунизациите за всички над 18 години бе краят на януари, само че късно нощес, говорейки за спешна обстановка, министър председателят Борис Джонсън го реалокира с месец напред.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР