Премиерът на Канада Джъстин Трюдо каза в понеделник, че канадците

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо каза в понеделник, че канадците
Коментари Харесай

Канадският премиер попари протестиращите: Няма да ни уплашите

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо сподели в понеделник, че канадците са отвратени от държанието на някои протестиращи против наложителната COVID-19 имунизация в Отава. Той отсече, че митингите няма да го уплашат, заяви " Ройтерс ".

Полицията сподели, че множеството стачкуващи са били мирни, само че локалните поданици се оплакват от прояви като непрекъснати клаксони на камиони, потребление на улиците като тоалетна, тормоз над приюти за бездомни поради безвъзмездна храна, развяване на нацистки флагове и други.

" Няма да ни уплашат тези, които малтретират служащите в дребния бизнес и крадат храна от бездомните, сподели Трюдо на конференция. Няма да се поддадем на тези, които се занимават с вандализъм. В нашата страна няма място за закани, принуждение или ненавист. "

Високопоставени членове на формалната опозиционна Консервативна партия, която предходната година загуби третите си следващи избори от либералите на Трюдо, обаче приветстваха стачкуващите.

Трюдо сподели, че водачът на консерваторите Ерин О " Тул би трябвало " да обмисли доста деликатно по какъв начин върви по пътя, който поддържа тези хора, които не съставляват всички водачи на камиони ".

Но консерваторите споделят, че Трюдо пренебрегва болката от хиляди, които се борят за препитанието си.

По-рано Трюдо разгласи, че се е заразил с COVID-19, само че се усеща добре и ще работи отдалечено. От съображения за сигурност той беше изместен на неуточнено място в събота.

Припомняме, че хиляди водачи дойдоха с камионите си в канадската столица Отава като част от така наречен Конвой на свободата, с цел да се включат в митингите против наложителната имунизация. Те бяха подкрепени от доста локални хора, които обявиха, че демонстрацията им не е против съответни фигури, а против строгите ограничавания.

Към протестиращите канадски водачи се причислиха стотици техни сътрудници от Съединените щати. Български водачи на камиони също се включиха в митингите.

Шефът на полицията в Отава Питър Слоли сподели пред кореспонденти, че броят на протестиращите е намалял доста от неделя и сподели, че договарянията с уредниците не престават, с цел да се подсигурява, че останалите ще изоставен допустимо най-скоро.

" Всички варианти са на масата, ние реализираме действителен прогрес ", сподели той.

Министърът на превоза Омар Алгабра сподели пред кореспонденти, че " ограниченията не са оказали влияние върху размера на трафика, преминаващ през нашите граници ".

В Канада 80% от популацията е изцяло ваксинирано.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР