Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предупреди лидера на ливанската радикална

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предупреди лидера на ливанската радикална
Коментари Харесай

Нетаняху предупреди лидера на Хизбула да се успокои

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предизвести водача на ливанската радикална формация " Хизбула " Хасан Насрала да се " успокои ", откакто той съобщи, че придвижването му подготвяло отговор на разбиването на два израелски безпилотни самолета в предградие на ливанската столица Бейрут, оповестява " Ройтерс ".

" Чух какво сподели Насрала. Предлагам на Насрала да се успокои. Той добре знае, че Израел знае по какъв начин да се отбрани и да отвърне на враговете си ", акцентира Нетаняху в тирада.

В неделя Насрала, чието придвижване, подкрепяно от Иран, води война в продължение на месец с Израел през 2006 година, упрекна Израел в осъществяването на самоубийствено нахлуване с дрон по-рано същия ден.

" Казвам на израелската войска на границата, от тази нощ бъдете нащрек (с нараснала бойна готовност). Изчакайте ни един, два, три, четири дни ", настоя Насрала.

Един безпилотен аероплан падна, а втори избухна покрай земята и провокира немалки вреди по постройката на медийния център на " Хизбула " в южните покрайнини на Бейрут, където тя господства. Израел не пое отговорност за случая, при който бяха ранени трима души.

Ливан жигосах случая като израелска " офанзива " против суверенитета на страната. Бейрут от дълго време подлага на критика Израел за нарушаването на суверенитета на страната посредством осъществяване на набези в ливанското въздушно пространство.

От своя страна Израел преглежда " Хизбула " като терористична формация и един от главните му съперници в Близкия изток.

Освен това Израел удостовери в неделя, че е направил въздушни удари против " чиновници на Иранската революционна армия и шиитска милиция " в Сирия, с цел да осуети нахлуване на голям брой дронове против еврейската страна.

Високопоставен ирански представител отхвърли, че силите на страната са били ударени при въздушното нахлуване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР