Премиерът на Чехия Петър Фиала (на снимката), чиято страна е

...
Премиерът на Чехия Петър Фиала (на снимката), чиято страна е
Коментари Харесай

Чехия предложи ЕС да наложи санкции и на Беларус

Премиерът на Чехия Петър Фиала (на снимката), чиято страна е ротационен ръководител на Европейския съюз, съобщи през днешния ден при завръщането си от Киев, че Европейски Съюз може да наложи наказания на Беларус, съдружник на Русия, поради ролята ѝ в спора в Украйна, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7962
Беларус твърди, че не желае директно да се меси във войната, само че позволява съветски бойци да се разполагат на територията ѝ, употребена от Русия като тилова база за нахлуването в Украйна през февруари.

В момента изследваме (...) ролята на Беларус и евентуалната нужда да предприемем дейности против нея, съобщи пред публицисти Фиала след визитата си в Киев, където бе съпроводен от свои министри, които разговаряха с украинските си сътрудници.

В началото на октомври чешкото държавно управление заяви, че на 31 октомври ще има взаимно съвещание с украинския кабинет в Киев.

На Минск към този момент са наложени известни наказания, само че не можем да приемем Беларус да поддържа политиката на Русия или Русия да заобикаля последствията от глобите благодарение на страни като Беларус. Русия би трябвало да бъде изолирана от ден на ден. Знаем, че глобите работят, това сочат голям брой данни и без никакво подозрение би трябвало да продължим, изясни Фиала.

,,Трябва да сме наясно, че офанзивите против Украйна се водят от въздушното пространство на Беларус, и че Беларус доставя с оръжия Русия``, означи чешкият външен министър Ян Липавски.

Минск и Москва оповестиха през октомври, че основават взаимна войскова формация, и украинската войска се разтревожи от " възходящата опасност " от нова съветска атака откъм Беларус, северната съседка на страната. Според беларуското министерство на защитата в Беларус ще бъдат ситуирани до 9000 съветски бойци и към 170 танка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР