Премиерът на Барбадос Мия Мотли днес отпразнува победа в първите

...
Премиерът на Барбадос Мия Мотли днес отпразнува победа в първите
Коментари Харесай

Мия Мотли празнува победа на първите парламентарни избори в Барбадос като република

Премиерът на Барбадос Мия Мотли през днешния ден отпразнува победа в първите парламентарни избори в страната, откогато тя стана република в края на ноември предходната година, откакто размени английската кралица като държавен глава с определен президент, заяви Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Мотли свика предварителните избори през декември, като съобщи, че те ще оказват помощ за поощряване на единството в миг, когато държавното управление се бори с пандемията от ковид, която засегна тежко стопанската система, насочена към туризма. " Днес сутринта на 20 януари сме уверени, че народът е приказвал в един глас - уверено, единомислещо и ясно ", съобщи Мотли пред ликуващи последователи в основната квартира на Лейбъристката партия на Барбадос (ЛПБ).

" Искаме да благодарим на всеки един от хората на Барбадос за доверието, което не престават да ни гласоподават, " сподели тя в победната си тирада, излъчена онлайн.

ЛПБ завоюва всичките 30 места в националния законодателен орган съгласно информациите и изборните карти, оповестени от локалните медии. Преди това партията имаше 29 места след нейната съкрушителна победа през 2018 година

Верла де Пейза, водач на опозиционната Демократична партия на труда, призна провалянето си.

Предсрочните избори на Мотли изтеглиха гласуването с към година и половина по-рано от плануваното. Лидерите на опозицията насочиха рецензии към нея, че вотът се организира в миг, когато някои хора са инфектирани с ковид и не могат да излизат от домовете си. Около 5500 души от население от малко под 300 000 са в изолираност заради КОВИД-19, сочат формалните данни.

Опозицията безрезултатно изиска правосъдна възбрана за провеждането на гласуването с претекста, че провеждането на вота в изискванията на пандемия е в нарушаване на изборните права.

Бившата английска колония разгласи самостоятелност през 1966 година, само че резервира кралица Елизабет като параден държавен глава до 30 ноември предходната година. Тогава тя беше сменена от президента Сандра Мейсън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР