Премиерът Кирил Петков увери, че министрите и службите действат усилено,

...
Премиерът Кирил Петков увери, че министрите и службите действат усилено,
Коментари Харесай

Петков: Моряците ни в Мариупол имат храна и вода за 10 дни

Премиерът Кирил Петков увери, че министрите и службите работят интензивно, с цел да може сполучливо да се изведат нашите моряци от кораба „ Царевна” в Мариупол. " Докладват ми на всеки три часа и доскоро се чух с капитана на кораба. Моряците са в положително положение, имат храна и вода за още 10 дни ", осведоми министър-председателят при започване на съвещанието на Министерския съвет.

" Проблемът е, че има 260 метра от кораба до оградата. В тези 260 метра има и укритие, където има действителни бойни дейности и тази заран е имало стрелби, което значи, че тези 260 метра не са безвредни за никой. Ведага щом стане безвредно имаме подготвеност и организация нашите моряци да бъдат изведени, изясни Кирил Петков.

Припомняме, че българският транспортен съд „ Царевна “, който е благосъстоятелност на българската компания „ Шипман “, със седалище в град Варна, е блокиран от 24 февруари на пристанището в украинския град Мариупол. Руската страна, като участник във военния спор в Украйна, е съгласна да освободи българския транспортен съд, с цел да могат сънародниците ни да се приберат в родината ни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР