Премиерът Кирил Петков увери, че коалиционното правителство е подготвено за

...
Премиерът Кирил Петков увери, че коалиционното правителство е подготвено за
Коментари Харесай

Шантаж, рекет, изнудване: Кирил Петков разкритикува действията на Газпром

Премиерът Кирил Петков увери, че съдружното държавно управление е квалифицирано за прекъсването на доставките на природен газ от съветската държавна корпорация " Газпром " и няма да има понижаване на подаването на газ към българските потребители по никакъв метод. " Министерството на енергетиката има явен проект за деяние, в това число подготвен проект за различни източници ", подсигурява той при започване на съвещанието на Министерския съвет.

" Спирането на газа от " Газпром " е жестоко нарушаване на техния контракт и е шантаж за потребление на извъндоговорен проект за заплащане в рубли през трети лица, което не подсигурява нито доставките, нито парите на българите. Ние няма да се поддадем на сходен рекет. България преглежда всички контракти с " Газпром ", в това число контракта за пренос през България, тъй като едностранно деяние на изнудване е неприемливо ", настоя министър председателят.

Кирил Петков разкритикува и някогашните ръководещи от ГЕРБ, като означи, че България няма диверсификация на газовите доставки, защото " след милиардите изхарчени пари за " Турски поток " виждаме политиката на ГЕРБ до каква степен ни докара ", и загатна за корупционно осъществяване на директния газопровод, напомняйки за планове в гаража на пиара на Бойко Борисов Севделина Арнаудова джип на компанията " Аркад ", която построи " Турски поток " през територията на България.

Кирил Петков разяснява още по тематиката със прекъсването на газа от Русия, че бил доста щастлив, че държавното управление през последните 4 месеца се е фокусирало върху междугазовата връзка (интерконектора) с Гърция. Министър-председателят посочи, тази заран се е чул с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и той е удостоверил, че всичко вървяло по проект - през юни физическото осъществяване на интерконектора щяло да бъде готово. Мицотакис е удостоверил общи дейности сред Гърция и България за диверсификация на доставките посредством полутечен газ.

Премиерът е разговарял по тематиката и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е споделила, че едностранно нарушение на контракта сред " Газпром " и България не е единствено български проблем, а е проблем на целия Европейски Съюз и ответните дейности против Русия щели да бъдат общи. " Искам да уверя всички български жители да са спокойни, ясният проект е налице, европейският отговор ще бъде също и към този момент сме подготвени с точните стъпки ", успокои Кирил Петков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР