Премиерът Кирил Петков участва в поклонението на връх Околчица по

...
Премиерът Кирил Петков участва в поклонението на връх Околчица по
Коментари Харесай

Петков от Околчица: В историята има много държавници, които са предавали родината, и малцина, които са умирали за нея

Премиерът Кирил Петков взе участие в поклонението на връх Околчица във връзка Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България, оповестяват от Нова ТВ.

„ Уважаеми българи, тоз, който падне в пердах за независимост, той не умира. Няма по-важни и по-верни думи, които през днешния ден ние дружно можем да кажем, с цел да почетем паметта на Христо Ботев”, сподели при започване на празничната си тирада министър-председателят.

„ В човешката история има доста държавници и управници, някои от тях са предавали родината. Някои са се нагаждали към мощните на деня. А в действителност малко на брой са били подготвени да дадат всичко в името на идеала си. Христо Ботев е направил тъкмо това. Неговият блян е бил свободна България”, добави Петков.

„ Русия - тая мнима защитница на славянството, тя използва още по-радикални средства, с цел да изтрие от лицето на земята българските колонии. Това са думите на Христо Ботев, когато има проблеми с бесарабските българи в Руската Империя”, изяснява министър председателят.

Според Петков Ботев е същински образец за свободен човек. И приключи с думите: „ Няма власт над оная глава, която е подготвена да се отдели от плещите си в името на свободата и богатството на цялото човечество. С такива синове на България ние всички можем да се гордеем, че сме българи”.

След речта на премиера се чуха овации и освирквания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР