Премиерът Кирил Петков се срещна с представители на Българската петролна

...
Премиерът Кирил Петков се срещна с представители на Българската петролна
Коментари Харесай

Петков: Ние сме с най-ниските цена на горивата в ЕС

Премиерът Кирил Петков се срещна с представители на Българската петролна и газова асоциация, както и с търговци на горива на дребно. По време на диалозите бяха разисквани опциите за контролиране на цените на горивата.

Постигната е сделка да продължи контрола на цените на горивата у нас, тъй че България да продължи да бъде страната е с най-ниска цена сега на горивата в цяла Европа.

" Всички ние знаем, че в случай че желаеме цените да не престават да са най-хубавите в Европа и да сме сигурни, че българските консуматори макар че цените международните пазари се качват, имат минимален удар върху техните сметки, когато пълнят своите коли, ние всички се обединихме към концепцията, че разговорът би трябвало да продължава, би трябвало да имаме градивни общи дейности. Да, пазарът е свободен, само че по едно и също време с това всички би трябвало да осъзнаем, че това е международна рецесия, която би трябвало да я минем дружно. Не сме удовлетворени от цените на бензиностанциите, макар тези цени, сме на най-ниската цена в Европейски Съюз. Всеки един би трябвало да даде своето и когато приказваме за маржове на облагата би трябвало да са минимално пазарни.

Това е задачата на общата ни полемика. Лично съм зает, с цел да съм сигурен, че вършим всичко по най-хубавия метод. От заран до вечер се приказва какъв брой са високи цените, само че не се приказва по какъв начин може да сме единствената страна в Европейски Съюз, на която на битовите консуматори да не им се качи цената на тока. Как е допустимо 4 милиарда в помощ за бизнеса за ток и за бензиностанциите, с цел да се опитаме да смекчим удара. Днес изплащаме 70 лв. на всички пенсионери, някак си се изгубват тези известия, а сега имаме най- ниската цена на горивата в Европа.

Въпреки високите цени, мисля, че ще могат да създадат разликата сред крайната цена и това, което вършим като държавно управление да задържим цените най-ниски в Европа.

„ Лукойл “ имат съответна ценова политика, макар крайните цени, които виждаме ", сподели още Петков.

На въпрос дали с външния министър Кулеба е обсъждал тематиката България да даде оръжия и муниции на Украйна, той съобщи, че Кулеба неведнъж е изразил благодарността си към нашата страна за съответната помощ по отношение на бежанците и за филантропичната помощ, и нашата съответна позиция по всички външнополитически въпроси.

" Хората са ни доста признателни за това, което вършим и не би трябвало да се усещаме отговорни за това, което не сме създали ", сподели той.

Заяви, че е схванал от украинския външен министър, че президентът Зеленски желае персонална среща с него, което по думите на Петков, позицията на България е вярна и това, което вършим е задоволително.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР