Премиерът Кирил Петков посети тази сутрин комплекса Марица изток говори

...
Премиерът Кирил Петков посети тази сутрин комплекса Марица изток говори
Коментари Харесай

Кирил Петков: Руснаците предложиха прозорец от час и половина за евакуация на моряците |

Премиерът Кирил Петков посети тази заран комплекса " Марица изток " приказва тази заран пред кореспонденти по настоящи тематики и описа малко повече детайлности към евакуацията на българските моряци от кораба " Царевна " в пристанището на Мариупол, Украйна.

Той повтори, че от самото начало е имало контакт с кораба:

Дори през моя телефон съм включвал в неделен ден и близки на моряците да приказват с тях. Имахме подготвена група и три пъти сме били в подготвеност да ги изкараме от кораба. Едновременно с това говорихме и с украинската, и с съветската страна, тъй като не знаехме коя от двете страни ще завладее пристанището. В момента, щом се упокои боят, действително един от моряците беше отишъл до съветската част, и когато те дадоха опция - прозорец от час и половина, съгласувах го незабавно това с военно разузнаване и те ги поеха оттова. Сега хората са в безспорна сигурност, центърът към Министерство на външните работи е към този момент в директна връзка и по едно и също време с това координираме безусловно логистичната задача да ги върнем. Моето съмнение е, че ще бъде най-вероятно понеделник идващата седмица. "

Той разяснява и обстановката в обединението по конфликтни тематики.

" Няма разединение в обединението - по този начин непосредствено да се каже. Но това, което ние сме дали обещание на нашите гласоподаватели, е че ще работим кардинално. Тази мантра " непоклатимост непременно " не е при нас. При нас е " непоклатимост, когато съблюдаваме правилата, които сме дали обещание на гласоподавателите ", съобщи министър председателят.

Петков разгласи, че чака кандидатурата на Любомир Каримански (ИТН) за гуверньор на Българска народна банка да не бъде подкрепена през днешния ден в Народното събрание. Според него след отхвърлянето ѝ в залата обединението би трябвало да излезе с общ претендент.  Предложението на Политическа партия е, в случай че три от четирите партии не одобрят претендента, издигналата го партия да го отдръпна - и това да се трансформира в предписание за този вид обстановки. 

По мотив идните си посещаване в Северна Македония той разяснява, че не е подписвал съглашение – каквато информация се появи в медии. 

Петков отхвърли слуха, че ще бъде заменен външният министър Теодора Генчовска.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР