Премиерът Кирил Петков, който беше разпитан вчера по делото, за

...
Премиерът Кирил Петков, който беше разпитан вчера по делото, за
Коментари Харесай

Прокуратурата приключи Петков! Този чел вестници за Божков, сам се разпитал и наредил ареста

Премиерът Кирил Петков, който беше разпитан през вчерашния ден по делото, за което беше арестуван Борисов, разказал неща, които бил прочел в медиите. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата.

До момента по делото били разпитани 6 очевидци, оповестиха от СГП. Петков разказал пред проверяващия служители на реда първо за срещата с Лаура Кьовеши, а също по този начин и изказвания на Божков, които бил чел в медиите. Петков не ги допълвал с нови условия, изясни говорителката на СГП Десислава Петрова.

„ Показанията възпроизвеждат тези медийни изказвания на Божков “, споделиха от СГП. Самият Божков не е разпитван по това дело, споделиха от прокуратурата.

От СГП описаха и последователност на събитията от през днешния ден. След 10 часа пристигнал факс, с който ГДНП ги уведомили, че са образували досъдебно произвеждане.

Той е почнало с разпит на очевидец. Със същия факс били известени за задържането на тримата – Борисов, Горанов и Арнаудова.

По делото били разпитан и чиновник в комерсиално сдружение на Божков. Той споделил, че предприемачът се познавал с Горанов и Борисов и се е срещал с двамата, само че самият той в никакъв случай не е бил на среща сред тримата. Свидетелят споделил, че Божков е имал пари, само че в никакъв случай не е твърдял, че е изнудвал.

Разпитан бил и още един очевидец, шеф на Божков. Той пък разказал, че не е придружавал Божков в Министерството на финансите.

Служител на ведомството обяснил, че Божков е ходил в министерството и се е виждал с Горанов, само че Божков не е носел пликове, а единствено бил с пура в ръка.

Бивш народен представител споделил, че Менда Стоянова била негова съперничка.

Бивш съучастник на Божков споделил, че не е участвал на срещите. Бил виждал да взима пари, само че нямал информация какво се е случило с парите.

След 20,30 часа пристигнали и спомагателни материали, те ще се проучват. Тези материали били главно снимков материал от медиите, споделиха от прокуратурата.

В СГП не е било докладвано предложение за привличане на тримата като обвинени.

Прокурорите сметнали, че покачване на обвиняването е в нарушаване на закона. Няма доказателства, че който и да е от тримата е направил закононарушение.

СГП счита, че следствените дейности са опорочени, тъй като единият бил министър председател, а другият финансов министър по време на интервала, за който се твърди, че е осъществено закононарушението. Затова следствието трябвало да се извърши от следовател.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР