Премиерът Кирил Петков и немският канцлер Олаф Шолц дадоха брифинг

...
Премиерът Кирил Петков и немският канцлер Олаф Шолц дадоха брифинг
Коментари Харесай

Кирил Петков пред Олаф Шолц: Трябва да напреднем в преговорите със С. Македония, но с нашите условия

Премиерът Кирил Петков и немският канцлер Олаф Шолц дадоха брифинг след срещата им в София. Акценти на диалога сред Петков и Шолц са били опциите за задълбочаване на двустранните връзки, както и настоящи въпроси тематики от интернационалния и европейски дневен ред, в това число провокациите, свързани с войната в Украйна, енергийната сигурност в Европа, европейската интеграция на Западните Балкан

„ България и Германия постоянно сме гледали в посоката на Западните Балкани за техния път към Европейски Съюз. По тематиката за С. Македония ние се обединихме, че двете държавни управления не престават да работят, като ясно изказахме позицията ни за изискванията, които би трябвало да се случат, с цел да напреднем в тази посока”, съобщи Кирил Петков.

Канцлерът съобщи, че постоянно връзките сред България и Германия са били близки сътрудници.

„ Изпитваме огромен брой провокации в Европейски Съюз. Войната в Украйна демонстрира, какви полезности би трябвало да изповядваме, като Европейски Съюз би трябвало да стане по-силен и резистентен без значение дали политически, стопански или обществено. Посетих няколко страни в Западните Балкани, като обсъдихме разширението на Европейски Съюз, за което и България е значимо.

Германия схваща историческите различие сред страните, като нашият опит демонстрира, че това от време на време е обогатяващо е за всички страни. За това настояваме за постигането на единодушие със С. Македония. Смятам, че има късмет за реализира на прогрес, като полемиката за присъединението им в Европейски Съюз би трябвало да продължи до края на френското председателство”, сподели Шолц.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР