Премиерът Гълъб Донев смени председателя на Държавната агенция за закрила

...
Премиерът Гълъб Донев смени председателя на Държавната агенция за закрила
Коментари Харесай

Служебният кабинет смени и шефа на Агенцията за закрила на детето

Премиерът Гълъб Донев смени ръководителя на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД). На мястото на доктор Елеонора Лилова е назначена доктор Теодора Иванова , оповестиха от Министерски съвет. Родаката става по-малко от месец преди предварителните избори на 2 октомври 2022 година

Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Доне в е назначена за заместник-председател на ДАЗД Ивайла Касърова , някогашен шеф на РДСП - гр. Перник.

Д-р Теодора Иванова работи в Държавната организация за протекция на детето от нейното основаване. Изпълнявала е длъжността " Ръководител на Инспекторат ", а по късно Главен шеф на Главна дирекция " Контрол по правата на детето ". От 2013 година е Главен секретар на Държавната организация за протекция на детето към Министерски съвет. Притежава докторска степен по интернационално право и интернационалните връзки от Югозападния университет " Неофит Рилски ".

Досегашният началник Елеонора Лилова регистрира като принос особено създаден и интегриран програмен продукт за Националната телефонна линия за деца 116 111, а от 2021 година телефон 116 111 става част от Глобалната мрежа за помощ на деца Child Helpline International, която обгръща 167 телефонни линии за деца в 140 страни.

Припомняме, тече втори месец, в който експертите на незабавния телефон за деца, потърпевши от интернет тероризъм, работят без възнаграждение и неналичието на финансиране може прекъсне една от дребното благоприятни условия за действителна протекция на децата на България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР