Премиерът Бойко Борисов този път наистина е решил да завърши

...
Премиерът Бойко Борисов този път наистина е решил да завърши
Коментари Харесай

Дайнов: Борисов е уплашен, но иска да завърши мандата

Премиерът Бойко Борисов „ този път в действителност е решил да приключи мандата и всичко поставя на този олтар “, съобщи политологът Евгений Дайнов във връзка реакцията му на желаната оставка на вицепремиера Валери Симеонов.
„ Виждаме един много изплашен Борисов от много време по ред аргументи. Той се натъква на проблеми, които не може да реши със своята прословута еластичност. Само с еластичност не става. Трябва да се заемат позиции. Това го тревожи “, сподели Дайнов пред БНР.

Според него, когато в бурни времена не се вземат решения, разпоредбите биват замествани със мощ. Това се следи от към година и половина у нас, а множеството митинги в страната са точно срещу подобен жанр на ръководство, разяснява той.

Дайнов цитира сътрудник, че министър председателят желае да изкара мандата си „ даже влачейки се по стомах “, като за това е подготвен на отстъпки. Той би могъл да размени в Народното събрание поддръжката на „ Обединени патриоти “ с тази на „ Воля “ и Движение за права и свободи, само че не желае да го прави, тъй като това би провокирало трус.

Дайнов разяснява и поддръжката за Валери Симеонов от страна на Кирил Домусчиев, който до неотдавна е наричал „ олигарх “:

„ Където няма правила, няма народна власт, а където няма народна власт, има ръководство на мощ - някакъв тип феодализъм. И това се вижда! Няма значение кой какво е споделил. Там всичко се дели на мощни и на слаби. Ако си в групичката на мощните, на феодалите, можете да се карате, да се помирявате. Виждаме и Бойко Борисов по какъв начин го прави непрестанно - бяха скарани със Сидеров, по-късно не бяха “.

„ Ако Бойко Борисов избута до края на мандата си в тази обстановка, в която всички са афектирани в страната, това би споделило доста неприятни неща за нашата дарба да си пазим демокрацията “, сподели Дайнов.

Според него Борисов може и да промени мнението си за цялостен мандат, в случай че пресметна, че бързи избори ще му дадат по-голяма мощ в едни последващи договаряния с възможни сътрудници в ръководството, уточни специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР