Премиерът Бойко Борисов се включи в надцакването между БСП и

...
Премиерът Бойко Борисов се включи в надцакването между БСП и
Коментари Харесай

Борисов наддава срещу БСП и Пеевски с идея за нулев данък върху книгите

Премиерът Бойко Борисов се включи в " надцакването " сред Българска социалистическа партия и Делян Пеевски от Движение за права и свободи за събаряне на Данък добавена стойност с концепцията за нулев налог върху книгите. По този метод министър-председателят отстъпи от държавната политика на единна Данък добавена стойност ставка, поддържана десетилетия. За последно пробив в системата бе изработен при ръководството на Симеон Сакскобургготски, когато туристическото лоби съумя да издейства понижение на ставката от 20% на 9% върху част от туристическите услуги.

За пръв път в четвъртък Борисов обществено изяви подготвеност за отпадане на Данък добавена стойност върху книгите, откакто предните дни първо Делян Пеевски се разгласи за събаряне на налога за хляба и медикаментите до 5%, а след това и Българска социалистическа партия изиска същото да важи и за месото, млякото, брашното и продуктите от брашно.

Борисов е склонен Данък добавена стойност върху книгите да отпадне

" По въпроса за книгите - от дълго време го премислям с Горанов - там можем да създадем да няма налог, тъй като образованието постоянно ни е било приоритет и в този мандат се дадоха толкоз пари за обучение, че това е капчица в морето - налога върху книгите ", разяснява Борисов.

Той нападна предлагането на Българска социалистическа партия за понижаване на Данък добавена стойност върху мляко, месо и артикули от брашно на 5% със следния мотив: " Защо за толкоз доста години ръководство на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи поотделно, дружно не направиха това. Защо в този момент споделиха - има пари в страната, а при тях – нямаше ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР