Премиерът Бойко Борисов се включи на живо във Фейсбук заедно

...
Премиерът Бойко Борисов се включи на живо във Фейсбук заедно
Коментари Харесай

Опонентите ни говорят за разруха, а разруха остава само след тях

Премиерът Бойко Борисов се включи онлайн във Facebook дружно с финансовия министър Кирил Ананиев и просветния министър Красимир Вълчев, с цел да прочете прессъобщение, в което се споделя, че рейтинговата организация "Фич " е повишила вероятността пред дълготрайния кредитен рейтинг на България от постоянна на позитивна.

"Нашите съперници приказват за съсипия, само че съсипия остава единствено след тяхното ръководство. "Фич " регистрира като риск за страната ни несигурния резултат от изборите. Дори и интернационалните специалисти знаят, че след обединението Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи следва единствено банкрут и рецесия. Когато ние управляваме, всички стратегии работят и парите стигат до хората ", беше един от изводите на премиера.

"Единствено в България вероятността се покачва по време на пандемията. От извънредно значение за всичко това е присъединението ни към чакалнята на еврозоната ", акцентира Борисов. "Дефицитът ни и външният дълг са измежду най-ниските в Европа. Това показват специалистите. А нашите съперници още веднъж споделят, че ние сме задължили българите. Това е следващата им неистина ", сподели той.

Министър-председателят уточни, че съперниците му се опитвали да се оправдаят, че протичащото им се било поради ГЕРБ преди тях. "Обаче като пристигна ГЕРБ на власт - всички фондове работят до ден сегашен. При някаква политическа смяна, за тях смяната е неустановеност, тъй като обикновено е да се види, когато сме ние, е оценките са постоянни, позитивни, най-хубави. Когато обаче има риск, те незабавно споделят - от несигурни резултати от изборите ", посочи Борисов.

"Фич " разгласи повишение на вероятността на дълготрайния рейтинг на България в задгранична и локална валута от постоянна в позитивна, сподели министърът на финансите. "В известието на рейтинговата организация са посочени факторите и аргументите, поради които те ни дават тази по-висока оценка. На първо място е нашата опция да се оправим с рисковете, които стоят от пандемията. Ние показахме доста положителни резултати в интервала на пандемията и те правят оценка тези наши дейности. Оценяват също по този начин и по-доброто икономическо развиване за страната, както и политическата конюнктура и стабилната политическа среда, в която се развива нашата страна ", означи още Ананиев.

"Има нещо, което е извънредно значимо. Към самото мнение на "Фич " е приложена една таблица, която демонстрира по какъв начин се е изменила вероятността в страните, които имат нашия кредитен рейтинг. Единствената страна, която по време на пандемия покачва на позитивно вероятността, това е България. В резултат на пандемията на всички страни с нашия кредитен рейтинг се понижава на постоянна ", регистрира финансовият министър.

"Тоя превод прецизен ли е? ", попита Борисов, а Ананиев увери, че преводът е прецизен. Следващият въпрос беше: "Пари на тая кредитна организация давали ли сме? ". "Не ", отговори отрасловият министър.

Министър-председателят изиска да се постави на уеб страницата на Министерство на финансите оценката на "Фич ". Според него, по този начин специалистите ще можели да прочетат какво пишат най-хубавите икономисти и финансисти в света. "Тяхната работа е да правят оценка. Когато правиш оценка на нещо, съобрази се с най-хубавите в света и тогава го оцени. Виж какво ни споделят те. Положителната вероятност отразява понижението на макроикономическите опасности. Нашето ръководство понижава макар пандемията макроикономически опасности ", заинтригува се Борисов.

"БСП имат първенци, които са банкрутирали по 23-4-5 банки ", акцентира министър председателят.

"Гледай какво в този момент написа като опровергаване на вчерашния пост на нашите политически съперници. Рейтингът на България е подсилен от нейните мощни външни и фискални салда. Какво е да кажеш, че е съсипия и банкрутирала? Това е неистина. Най-добрите финансисти споделят: Министър Ананиев по този начин ръководи финансите, че има доста мощни външни и фискални салда. Второ - надеждна политическа рамка. Тези, които щели да вършат гражданска война като дойдат, с кое - не знам ", посочи министър-председателят.

Премиерът разяснява, че неподходящи условия съгласно "Фич ", са демографските данни. "Това е за целия свят, изключително за Европа, за България. Върху това доста би трябвало да мислим освен за образованието, а за демографската политика. Това би трябвало да ни е за идващото ръководство. Изключително значимо, тъй като това е единственият риск ", разяснява още Борисов.

Министър-председателят означи, че сред 50 и 100 % са вдигнати приходите. "Отчасти с помощта на подобрението на събирането на налозите и по-слабо от предстоящото икономическо стесняване. Това е в отговор на хората, които споделят, че ограниченията 60 на 40, 80 на 20 не работят ", изясни той.

Спасението е мощна войска от преболедували с антитела и мощна войска от имунизирани, регистрира министър председателят. По думите му, тогава икономическите данни ще бъдат още по-добри.

Той означи, че в петък сме приключили деня с 14 хиляди имунизирани: "От сутринта в 7 часа се имунизират. Министър Ангелов съм го оставил по опашките. Тези, които се назлъндисваха в този момент, дано да видят по какъв начин се имунизират хората. Това ние спасението "

Този път анализът на прессъобщението от "Фич " беше направено край равнища. Преди време, до момента в който бяха седнали на дървени пънове, в "оперативка край пътя ", Борисов, прочете пред Ананиев и зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков прессъобщение, че кредитната организация "Муудис " е повишила дълготрайния рейтинг на България в задгранична и локална валута.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР