Премиерът Бойко Борисов се срещна с част от протестиращите работници

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с част от протестиращите работници
Коментари Харесай

Никога не сте виждали толкова наакан министър! Какво е правил Бойко Борисов на Караниколов, та изглежда така, заради „Емко“!?

Премиерът Бойко Борисов се срещна с част от протестиращите служащи от ”Емко ”. Тази заран чиновници на оръжейния цех още веднъж излязоха на митинг пред постройката на Министерския съвет. Финансовият шеф на ”Емко ” и други представители на протестиращите служащи от предприятието влязоха за среща с премиера в Министерския съвет. По-късно самият Борисов постна фотография от срещата със следния коментар: В Министерски съвет се срещнах с представители на протестиращите служащи в оръжейния цех „ Емко “. Винаги съм бил на мнение, че би трябвало да се изслушват страните и да се откри решение в разговор. Още през днешния ден ще стартират договаряния сред управлението на предприятието и Министерството на стопанската система за изчистване на противоречивите въпроси към подписаните от „ Емко “ контракти. Особено забавно наподобява на фотографията министърът на стопанската система Емил Караниколов! Явно е имало дърпане на уши от страна на премиера за основаните му главоболия единствено и единствено да се угоди на Делян Пеевски и мераците му да стъпи с огромния си ботуш във военно-промишления комплекс. Неслучайно министърът наподобява на наакано дете, което гледа гузно родителите си.
По-малко от три часа пък продължи следващият митинга на служащите от „Емко“. Протестиращите желаеха оставката на икономическия министър Емил Караниколов и обявиха: „ В сряда, в случай че няма решение, ще дойдем не хиляда, а доста повече и тогава всички ще отидем в Министерски съвет ”.

Две са главните претенции на служащите – да бъдат възобновени договорите, които частната компания е изгубила с държавния оръжеен търговец „Кинтекс“ в интервала, в който компанията беше с лишен лиценз, както и да им бъдат изплатени суми за поръчки от творбата оръжия  за „Кинтекс“, които стоят блокирани по пристанищата.

Ето част от настояванията на протестиращите:

1. Нашите контракти не са върнати, нашите пари са запорирани. Ние желаеме хляба си, желаеме работата си.
2. Ние сме на митинг също по този начин и поради нашите контракти с „Кинтекс“, които бяха прекъснати без никакво правно съображение.  Искаме да ни върнат догорите. Взеха ни ги непозволено. Караниколов по-късно сподели – дадохме ги на ВМЗ. Така както са ги дали на ВМЗ, по този начин да бъдат по този начин положителни да ни ги върнат.

 
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР