Премиерът Бойко Борисов се среща с президента на Международния републикански

...
Премиерът Бойко Борисов се среща с президента на Международния републикански
Коментари Харесай

Борисов: Стана ми драго, че многозвездните генерали от „Арлингтън“ са се подготвяли в Ново село

Премиерът Бойко Борисов се среща с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг във Вашингтон .

„ Церемонията в гробищата в " Арлингтън " беше доста мощна. Оказа се, че многозвездните генерали, които работят там, са се подготвяли в българо-американската база Ново село през 2009 година. Стана ми доста драго. Те познават България доста добре, упражнявали са там, летели са. Истински бойни сътрудници. И освен – уповавам се и в икономическата, и във вътрешно-политическата сфера. След малко с президента Тръмп мислим да надградим нашите връзки “, сподели Бойко Борисов.

„ За първи път посетих България с Джон Маккейн, когато кандидатствахте за присъединение на НАТО.Още тогава знаехме, че България ще е превъзходен сътрудник в НАТО и се оказахме прави. По това време си мислехме,че в Европа няма други закани, а в действителност в този момент знаем,че има доста закани – експанзията на Русия, дизинформацията, насилственият екстремизъм на Балканите, последствията от спора в Сирия и други места, които към този момент се усещат в Европа. Затова се радваме, че България е член на НАТО и наш помощник, акцентира Даниел Туининг.



„ Нашият институт работи с български политически партии и съгласно нас България е водач в това да оказва помощ на другите Балкански страни да се оправят с вътрешните си спорове . През декември ще бъдем домакини на една огромна среща в София с Държавния департамента на Съединени американски щати и българското държавно управление. Основната тематика ще бъде битката с екстремизма, който води до принуждение в района “, сподели още той.-->

" Догодина имаме две мероприятия. Едното е от тях е с краля на Йордания по процеса АКАБА. В София ще проведем и двата процеса контратероризъм и контрарадикализам ", съобщи от своя страна българският министър председател. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР