Премиерът Бойко Борисов проведе видеоконферентна среща с лидерите на водещите

...
Премиерът Бойко Борисов проведе видеоконферентна среща с лидерите на водещите
Коментари Харесай

Борисов разговаря с лидери на еврейски организации

Премиерът Бойко Борисов организира видеоконферентна среща с водачите на водещите еврейски организации в Съединени американски щати, която се състоя в границите на 75-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Това оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Във фокуса на диалога бяха споделеният дневен ред на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, битката с антисемитизма, българо-израелският разговор, както и основната роля на Организация на обединените нации за интернационалния мир и сигурност.

„ България и Съединени американски щати са съдружници и стратегически сътрудници. Взаимодействието сред двете страни е изключително необятно с наклонност за по-нататъшно задълбочаване както на двустранна основа, по този начин и в границите на НАТО и на съдействието сред Европейски Съюз и Съединени американски щати “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на онлайн среща. Той посочи, че очебийно околните връзки на страната ни с американските еврейски организации са водеща насочна точка за поощряване на двустранния разговор сред София и Вашингтон, както и на практическото съдействие сред България и Израел.

„ Вие сте мощен съдружник на Съединени американски щати “ – с тези думи пък се обърнаха представителите на водещите еврейски организации в Съединени американски щати към българския министър-председател.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР