Премиерът Бойко Борисов проведе дебат в Института за дясна политика.

...
Премиерът Бойко Борисов проведе дебат в Института за дясна политика.
Коментари Харесай

Трудно се отстояват десни политики под стреса на COVID-19

Премиерът Бойко Борисов организира спор в Института за дясна политика. Той беседва с публицисти по настоящи политически и стопански въпроси. С него бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, финансовият министър Владислав Горанов и транспортният министър Росен Желязков. По-рано през днешния ден те инспектираха третия лъч на софийското метро.

"Не можем да се сърдим на хората. Всеки обича да е гратис. Но такава дума "безплатно " няма. Трябва да вземеш отнякъде. По-бедните стават още по-бедни, в случай че не вземеш от по-богатите. Моята баба споделяше: "Учи, дете, да не работиш ". Това беше лозунгът до 90-а година в социализма, с цел да не работиш. А ние сме дали 51 милиона за образованието ", акцентира министър председателят.

Той означи, че през днешния ден мъчно се отстояват десни политики. Подложени под напрежението на ковид и натиска държавни управления "правят нелепости ". Вкарват в "спирали " стопанските системи си.

Борисов счита, че би трябвало да има естествена политическа конюнктура, тъй като никой няма да влага там, където има неустановеност и неустойчивост.

Владислав Горанов означи, че подобаващата конкурентна среда била един от акцентите в икономическата стратегия на държавното управление.

"Има избрани кръгове, които считат, че еврото е неприятен вид. Други пък се тормозят, че част от контрола в банковата система ще премине към надзора на единния механизъм. Трети, които не би трябвало да се подценяват - в тази работа има геополитика ", сподели още Горанов.

Фандъкова съобщи, че хората са податливи на всевъзможен вид популизъм.

"Както сподели министър председателят Борисов, в случай че кажат, че нещо ще е "безплатно ", те се хващат за това. Липсва сила за самодейност. Нашата цел е - да защитим разсъдъка, тезите, които до момента коментирахме ", посочи столичният градоначалник.

Вижте видеото от целия спор: https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2779381748956544/?t=0

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР