Много хора се връщат от чужбина, за да работят на

...
Много хора се връщат от чужбина, за да работят на
Коментари Харесай

Не изнасяме деца, а българи се връщат заради платените работни места

Много хора се връщат от чужбина, с цел да работят на висококвалифицирани и платени работни места в България. Моля медиите да спрат да тиражират вести по какъв начин ще взимаме децата на хората. Не бива да се стачкува против несъществуваща тактика. Как може да се тиражира, че норвежците са дали пари, с цел да им изнасяме деца? Това обикновено човешко схващане не може да го измисли, не мога да позволи, че човек може да се върже на сходна лъжа”. Това бе коментарът на премиера Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание във връзка нервността в някои градове, че изнасяме деца за Норвегия.

„ Деца, които се разхождат голи и боси на бунището зимата и вие сте ги снимали. Такова дете би трябвало ли да се остави там да израсне като неработоспособен, то ще придобие заболявания. Кое е неприятното на всичко това? Кой естествен човек е срещу това? Държавата щяла да натовари на трен децата и да ги изнася. Това по какъв начин може да ви мине даже през акъла? Моля ви да помогнете в разясняването на тази чудовищна лъжа”, обърна се Борисов към медиите.

Премиерът обаче е безапелационен, че единственото, от което държавното управление няма да се откаже, е битката против насилието над деца и половото посягане върху тях.

Той посочи, че парите по по този начин наречената "норвежка стратегия " се употребяват за най-различни цели, в това число за "чистотата на въздуха и за екоавтомобили ". Борисов разяснява и тематиката с образованието.Наскоро държавното управление е отпуснало в допълнение 5 милиона за 150-годишнината на Българска академия на науките. Напредък е новият сектор, който има България в Европейската комисия и новите цели на Европейски Съюз за нововъведения, образование, „ Еразъм “, университети, академии и развойният център на една от най-големите компании – „ Бош “, където се написа програмен продукт за новите коли.

„ Суперкомпютърът, на който в този момент започваме да му построяваме къщичката в Технопарка, също занапред би трябвало да го мислите къде, какво и по какъв начин може да бъде употребен на най-високо равнище “, добави още Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР