Моят ангажимент е от Севлиево до Германия произведеното да пътува

...
Моят ангажимент е от Севлиево до Германия произведеното да пътува
Коментари Харесай

От Севлиево до Германия ще се пътува само по магистрала

Моят ангажимент е от Севлиево до Германия създаденото да пътува единствено по автомагистрала. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на гала във връзка 85-годишнината на "Видима-Идеал " Севлиево. Събитието съответствува с откриването на нова индустриална мощ в завода. Модернизацията е обвързвана с автоматизация на индустриалните процеси и възстановяване на изискванията на труд в завода за санитарна арматура, който води началото си от 1934 година Произведените в него смесители и душове се продават допълнително от 100 страни по света.

"На "Боаза " строят на цялостни обороти. Вече като застанеш виждаш автомагистралата от единия до другия край изкопана. Идвам от обхода на Габрово, неповторими мостове - подготвени, тунел - подготвен първият и тук-там асфалтиран, към този момент цялото трасе го има. Хубаво е българите да видят какъв неповторим градеж е. Това са мост след мост, а преди пет месеца тук беше тиня, багерите изяждаха скалата, а към този момент има асфалт. Мисля, че Севлиево стана едно положително място за живот, имате ли автомагистрала "Хемус ", ще видите по какъв начин добре ще се почувства добре. Ако не се вдигаше Брутният вътрешен продукт, това не можеше да го създадем. Поне 10 завода в Габрово и Севлиево направиха нови вложения, когато дадох обещание, че "Хемус " ще подмине Плевен и Ловеч ", сподели Бойко Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев, който също присъстваше на събитието съобщи, че му се и ска да докара тук всички, които питат за какво в България нищо не се създава. Той уточни, че двете най-сложни уреди от изграждащото се трасе са огромната естакада над p. Синкевица и 540-метровият тунел.

"Много съм горделив с такива служащи - над 3000 души в Севливо . Това е най-големият сходен цех в Европа. Тук се създава даже с качество на международно равнище. Щом съумяваме на международно равнище, значи, че сме по-добри от другите ", сподели Дончев.

По-рано Борисов инспектира строителството на пътища

"Тази заран ревизирах напредъка по строителните действия по Автомагистрала "Хемус ". В днешно време няма технология, която да ни разреши в къси периоди да приключим огромните градежи. Всичко желае доста старания и години работа. Ако беше елементарно - до момента да е направено ", изясни министър председателят.

Той акцентира, че е разпоредил на строителните инженери още през днешния ден да извикат природозащитните организации при сектора край р. Вит, да им обяснят, че се правят спешни действия по почистването на коритото на реката.

"При обясненията, които получих - строителните инженери ме увериха, че със заповед на регионалния шеф се почиства територията към мостовите уреди и коритото на реката, с цел да не бъде копрометирана целостта на мостовите уреди. Ако бъдат открити дейности отвън обсега на заповедтта на регионалния шеф, отговорните ще бъдат глобени ", сподели още Бойко Борисов.

„ Българските жители имат потребност да карат по хубави пътища. Това е прелестно за стопанската система, промишлеността “, уточни министър-председателят Бойко Борисов. Той се спря и на напредъка на други значими инфраструктурни планове у нас като автомагистралите „ Хемус “, „ Струма “ и основни обходни пътища. „ Прекрасни градежи, хората не стопират да работят “, заключи Борисов.

Мащабният план по обходния път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, е разграничен на 5 стадия и се извършва в две етапи.

В осъществяване е първата фаза, която включва строителството на 4 сектора от обекта и етапна връзка с обща дължина 23,25 км, както и изработването на уголемен абстрактен план за тунела под връх Шипка (3,22 км).

Втората фаза обгръща строителството на петия сектор от път ІІІ-5004 „ Обход на гр. Габрово “, в това число и на тунела под Шипка. Общата дължина е 10,553 км. От тях новото строителство е 7,633 км (включително 3,2 км тунел под връх Шипка) и рехабилитация на 2,92 км. Общата дължина на двете етапи е съвсем 34 км.

Досега 95 % от строителните действия по първата фаза са изпълнени. Мостът, който е част от обходния път за Габрово, е приключен на равнище структура и сега се извършват довършителни работи - слагане на тротоарни конзоли и парапет.

Този мост е най-голямото стоманобетоново оборудване в страната - с дължина 640 м и отвор 160 м. Построен е по метода „ конзолно бетониране “, който планува построяването на мостове с най-големите отвори. Това е третият подобен мост у нас след виадукта на 48-и км на Автомагистрала „ Хемус “ и виадукта на пътя Подкова – Маказа.

На финалната права е работата по тунела с дължина 540 м, където към този момент е приключен монтажът на противопожарния тръбопровод и построяването на колекторната система за рискови и запалими течности. Работи се по осветлението и следва полагане на асфалт по трасето.

Стойността на плана за обходния път на Габрово е 93 милиона лв., от които досега са разплатени 73 милиона лв..

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР