Премиерът Бойко Борисов присъства на възобновяването на строителните дейности на

...
Премиерът Бойко Борисов присъства на възобновяването на строителните дейности на
Коментари Харесай

Борисов присъства на старата на ремонта на стадион "Христо Ботев" в Пловдив

Премиерът Бойко Борисов участва на възобновяването на строителните действия на стадион " Христо Ботев “.

На събитието участват още регионалният шеф Здравко Димитров, кметът на град Пловдив Иван Тотев и спортният министър Красен Кралев.

" Днес помогнахме на " Арда " (Кърджали). Сега пътувах до Пловдив, през днешния ден изпълнихме уговорката си към " Арда " в Министерския съвет. На нас с Горанов ни е по-лесно да не даваме и избираме да не взимаме. Смятам, че умерено може да има една алегорична комисионна такса за клубовете в Пловдив ", съобщи министър председателят Борисов.

" Не мога да разделя тимовете, нито това ни е задачата - вие задоволително се биете и се карате по стадионите така и така. Така, както постоянно, в Пловдив сме помагали, ще помогнем и отново. Към строителите - Да се стягат, да работят. В целия свят притежателите на клубове вършат стадионите. Но и ние ще помогнем в този момент, забележим ли, че се работи и стават нещата ", безапелационен бе той.

" И на " Ботев ", и на " Локомотив " (Пловдив) ще помогнем. Желая да сте живи и здрави, на дербито да победи по-добрия. Но не се бийте, тъй като ние ще ви създадем игрищата, не ги чупете след това! ", сподели още Борисов.

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов осведоми за проектите и периодите на осъществяване. " За да се стигне до този миг бяха преодолени редица компликации ", съобщи шефът на футболния клуб.

Реконструкцията на стадион " Христо Ботев “ стартира през лятото на 2013 година. Съоръжението трябваше да е готово за две години, само че планът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018 година, бе удължена с две години след предоговаряне с Община Пловдив. За шест години е вдигнат единствено грубият градеж на южната и източната трибуни на стадиона. Инвестираните досега средства са 10 милиона лв.. Обектът е спрян до Акт 10.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР