Премиерът Бойко Борисов представи приоритетните проекти за свързаността на държавите

...
Премиерът Бойко Борисов представи приоритетните проекти за свързаността на държавите
Коментари Харесай

Борисов представи приоритетите за свързаността на Западните Балкани на среща с Кристалина Георгиева

Премиерът Бойко Борисов показа предпочитаните планове за свързаността на страните от Западните Балкани на диалог с основния изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева, оповестиха от Министерския съвет.

Министър-председателят съобщи, че за построяването на значимите транспортни, енергийни и цифрови планове в района е нужна финансова помощ. Бойко Борисов добави, че реализацията на всички начертани планове за съгласуваност ще подтикват още повече бизнеса и туризма в страните от района.

 1787 По време на диалога Кристалина Георгиева съобщи, че самодейността на българския министър-председател за свързаността на страните от Западните Балкани се цени високо от всички водачи.

„ Всички политици от района са единомислещи за изгодите от Вашата самодейност и дават обещание да обезпечат всичко належащо на територията на страните си “, съобщи Георгиева по време на срещата в Министерския съвет. „ Ще продължим да работим интензивно за строителството на пътища и контролно-пропускателни пунктове, с цел да могат жителите да пътуват елементарно от една страна в друга “, разясни министър председателят Борисов.

В диалога беше очебийно, че това е основен фактор за стимулиране на вложенията в тази част на Европа и възстановяване на връзките със прилежащите държави-членки на Европейски Съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР