Премиерът Бойко Борисов поздрави германския канцлер Ангела Меркел за победата

...
Премиерът Бойко Борисов поздрави германския канцлер Ангела Меркел за победата
Коментари Харесай

Можете да разчитате на България, пише Борисов до Меркел

Премиерът Бойко Борисов поздрави немския канцлер Ангела Меркел за успеха на федералните избори , оповестява Министерски съвет.

В писмо до Меркел министър председателят показва най-сърдечни поздравления за безапелационната изборна победа на Християндемократичeския съюз.

 Коалиция „ Ямайка” – единствен късмет за Меркел
Коалиция „ Ямайка ” – единствен късмет за Меркел

За първи път крайнодясна партия в Бундестага от 1945 година

" Резултатите от тези избори бяха от сериозна значимост за бъдещето на обединена Европа и получената поддръжка на болшинството от гласоподавателите е най-високото самопризнание за провежданата от Вас политика, която към този момент 12 поредни години е ориентирана към благополучието на немския народ и към построяването на мощна и просперираща Европа ", показва министър председателят.

 Президентът Радев поздрави Меркел за успеха
Президентът Радев поздрави Меркел за успеха

Държавният глава приканва за задълбочено другарство

Той акцентира, че като водач на най-силната политическа мощ в Германия Меркел ще може и отсега нататък да разчита на България като другар и стратегически сътрудник в Европейски Съюз и НАТО.

" Особено високо оценявам персоналната Ви ангажираност за развиването на българо-германските връзки и за скъпата поддръжка на Германия за България в границите на Европейски Съюз, изключително в подтекста на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз ", отбелязва българският министър председател.

" Вярвам, че тясното българо-германско партньорство, учредено на доверие, дълбоки исторически връзки и споделени полезности, ще придобива още по-динамични измерения както в полза на страните ни, по този начин и като принос в оправянето с световните провокации ", показва Борисов като пожелава здраве и нови бъдещи триумфи на Ангела Меркел в виновната й задача.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР