Премиерът Бойко Борисов посрещна министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас в

...
Премиерът Бойко Борисов посрещна министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас в
Коментари Харесай

Излизаме заедно с Румъния на китайския и арабския пазар

Премиерът Бойко Борисов посрещна министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас в резиденция Евксиноград преди минути. На терасата на резиденцията той му описа за пристанищата на морето.

Премиерът Борисов посрещна и президента на Сърбия Александър Вучич, който се зададе ненадейно откъм градината с думите: " А, ето го Сашо, тука ще ни изненада ".

Премиерите на България, Румъния и Гърция, както и президентът на Сърбия се събират на първата четиристранна среща на върха, на която се чака да бъдат разисквани европейската вероятност на западните Балкани, развиването на общи инфраструктурни планове, идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и настоящи въпроси, свързани със сигурността и стабилността на Европа.

По-рано през днешния ден бяха подписани пет значими спогодби по време на четвъртото междуправителствено съвещание сред България и Румъния. С румънския ми сътрудник Михай Тудосе обсъдихме и други хрумвания за съдействие сред двете страни.

" Регионът има редкия късмет след България председателството на Съвета на Европейски Съюз да се поема от Австрия и Румъния и тематиките за Дунавската и Черноморската тактика може да придобият доста действителни измерения. Това, което България и Румъния вършат и желаят да създадат, не е против трети страни, а в интерес на всички ", сподели Борисов.

Решението да се построява инфраструктура и мостове или хидроенергийни уреди ще бъде взето след среща на отрасловите министри от България и Румъния . Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов на брифинг след диалога с румънския си сътрудник Михай Тудосе в резиденция „ Евксиноград “, където се организира взаимно съвещание на двете държавни управления. Премиерът Борисов добави, че по другите планове ще се търсят вложители , взаимно с румънската страна, като посочи, че тол системата и концесионирането ще дадат опция по-късно оборудванията да се изплащат.

Българският министър-председател приветства концепцията на румънския си сътрудник двете страни да излязат дружно на арабския и китайския пазар , с цел да могат да отговорят в по-висока степен на условията за количества и потенциал. Правейки търговски къщи и подпомагайки ги като страни, дружно с частния бизнес в земеделието, можем да си партнираме, с цел да покрием този безграничен пазар, уточни Борисов.

Премиерът подчертава също върху тематиката за Балканите. По думите му фактът, че в идната тройка за председателството на Съвета на Европейски Съюз, взе участие и Румъния, дава късмет Дунавската и Черноморската тактики да придобият доста действителни измерения . Борисов беше безапелационен, че България и Румъния работят освен в интерес на своите два народа, само че и на всички, давайки за образец кулоар номер 8.

Относно Шенген , Борисов съобщи, че е България и Румъния ще продължат да работят по тематиката с такт и дипломация и без доста страсти .
тагове румъния китайски арабски пазар  Излизаме дружно с Румъния на китайския и арабския пазар
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР