Премиерът Бойко Борисов отново атакува президента за датата на изборите,

...
Премиерът Бойко Борисов отново атакува президента за датата на изборите,
Коментари Харесай

Борисов: Изборите нямаше да са така сложни, ако президентът не беше кандидат-лидер на партия

Премиерът Бойко Борисов още веднъж нападна президента за датата на изборите, които той насрочи, макар че даже имаше митинги от католическата общественост у нас, която в неделя чества Великден.

" Ако имахме държавен глава сега, а не претендент за президент, претендент за водач на една партия и изборите бяха единствено с една седмица по-нататък, виждате пика на вълната към този момент е надолу, имунизираните стават повече от инфектираните, оздравелите стигат броя на инфектираните, оздравелите настигат броя на инфектираните - щеше да е доста по-спокойно. Нямаше да се постанова в такава рискова обстановка да приготвяме и машинното гласоподаване , и всички ограничения, да приготвяме и всичките тези решения, които взехме през днешния ден ", съобщи министър-председателят.

" След изключителна работа на хората от екипа за преговор. След всичко това, което през последните дни направих, благодаря на ръководителя на Европейския съвет. Снощи говорихме, дружно споделихме радостната новина. Тя демонстрира взаимност. Благодаря на моите другари в Австрия - Себастиан Курц, на моите сътрудници. 1 259 728 спомагателни дози за България в идващите месеци - април, май, юни. Плюс тези над 200 000, които имаме ", посочи Борисов.



Междувременно той продължи с дейните си предизборни обиколки в края на акцията.

Първо министър председателят посети София Тех парк.

 Снимка: Министерски съвет

" България е една от осемте страни в Европа, в които скоро ще проработи европейски суперкомпютър на международно ниво. Той ще се употребява за точна оценка на сеизмичната резистентност на постройките, медицински приложения в поддръжка на леката инвазивна диагностика и откриването на новаторски лекувания, медицината, проучвания, за автомобилостроенето и доста други действия. В София се намира третият конфигуриран суперкомпютър в Европа. Това е самопризнание за българите, за нашите IT експерти и учени. Инвестирането в суперкомпютри е от решаващо значение за възстановяване качеството на живот на жителите на Европейски Съюз, за повишение на конкурентоспособността и за реализиране на прогрес в научните проучвания и нововъведенията ", съобщи Борисов.



След това той отиде на място и разгласи, че е подготвен новият корпус на Университета за национално и международно стопанство.

 Снимки: Министерски съвет

" За неговото доизграждане преди 2 години отпуснахме 7,5 млн. лева Проектът е финансиран и с европейски средства по Оперативна пpoгpaмa " Peгиoни в pacтeж 2014 - 2020 ". Новата постройка доста ще облекчи работата на образователното заведение, защото в този момент съществуващите зали бяха съществено натоварени - в това число и през почивните дни. Ayдитopиитe ca мoдepни, c нaпълнo изгpaдeнa тexнoлoгичнa инфpacтpyĸтypa. Ако желаеме младежите да учат и да се развиват в България - би трябвало да им осигурим най-хубавите условия ", посочи министър председателят.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР