Премиерът Бойко Борисов не бил казал неверни думи по адрес

...
Премиерът Бойко Борисов не бил казал неверни думи по адрес
Коментари Харесай

Адвокат Марковски: Борисов не бил казал неверни думи за Йончева

Премиерът Бойко Борисов не бил споделил погрешни думи по адрес на журналиста и сегашен народен представител Елена Йончева.

Това съобщи неговият юрист Марин Марковски пред bTV в коментар на втората неоправдателна присъда против министър-председателя Бойко Борисов и от Софийския градски съд. Софийски градски съд бе втората инстанция, която осъди Борисов да заплати 5000 лв. на Йончева поради думите си.

Марковски се закани, че решението на Софийски градски съд ще бъде обжалвано пред Върховен касационен съд. "Ще име трета инстанция ", изясни той и добави, че по делото няма строго секретна информация.

Думите на Борисов към Йончева са: "Ще ли сте сполучливи публицисти вие, в случай че по няколко милиона страната ви заплаща за едно изявление взето? Питам: Ако за изявление страната България, през една от централите си, заплаща на журналистка за изявленията в чужбина по няколко милиона струвайки, които дори нашето държавно управление беше насила от предходното да доплати " и "бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж - министър председател тогава ".

В отбрана на премиера юрист Марковски изясни, че привличането на Йончева по делото КТБ е обвързвано с харчене на държавни пари. "Това съотнесено до сумата, в случай че това го е споделил, се приближава до сумата (за която е наказан - б.р.) " витиевато изясни бранителят на премиера какво може би е имал поради.

"Йончева е похарчила и получила пари, които заслужава да бъдат обсъждани, не като закононарушение - тези пари са получени погрешно ", сподели Марковски.

"Много е неприятно, когато министър-председателят би трябвало да бъде подложен на критика, това става с тази история "Ало, Ваньо ".

Обвиняват го за спряна митническа инспекция. Никой не разбра, че има решение на Върховния административен съд - да се спре инспекцията ", изясни невинността на премиера Борисов неговият бранител Марин Марковски и по друго дело.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР