Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования за ужасяващата самолетна катастрофа, която

...
Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования за ужасяващата самолетна катастрофа, която
Коментари Харесай

Борисов със съболезнования в Туитър за самолетната катастрофа в Индонезия

Премиерът Бойко Борисов изрече съболезнования за ужасяващата самолетна злополука , която през днешния ден лиши живота на доста хора в Индонезия - над 60. 

" Приемете моите най-искрени съболезнования във връзка трагичния случай с полет SJ182. В този сложен миг съм със фамилиите на жертвите и с хората в Индонезия , които са наши другари. Това написа министър-председателят в Туитър профила си.

Припомняме, че пътнически аероплан на нискотарифната индонезийска компания " Шривиджая еър " е изгубил контакт с диспечерите след политане от летището в Джакарта. По-късно министърът на превоза на Индонезия Буди Кария Сумади удостовери, че самолетът е аварирал в Яванско море. " Катастрофата е станала покрай остров Лаки ", сподели министърът.

Самолетът, " Боинг 737-500 ", летял от Джакарта за Понтианак на остров Борнео. Индонезийското министерство на превоза посочи, че на борда на машината е имало 50 пасажери и 12-членен екипаж, съобщи Франс прес. Десет от пасажерите са били деца, а 3 от тях - бебета.

Рибари са разкрили парчета, евентуално от самолета, заяви Ройтерс като се базира на локални медии. Публикувани бяха видеа.

Местен риболовец описа за Би Би Си, че е бил очевидец на злополуката. " Самолетът като гръмотевица падна в морето и се взриви ", сподели той.

Индонезийския флот е открил координатите на самолета, в района са изпратени кораби, заяви представителят на флота Абдул Расийд, представен от Ройтерс. Транспортното ведомство разгласи, че в региона на Яванско море, покрай дребния остров Лаки, където се допуска, че е паднал пътническият аероплан, са 7 патрулни кораби на морската и на бреговата защита.

Самолетът е бил в положително положение, заяви пред публицисти изпълнителният шеф на самолетната компания Джеферсън Ървин Джаувена. Той посочи, че полетът е бил занимателен с 30 минути при отлитането поради мощен дъжд.

От уеб страницата за следене на полети Flightradar24.com показват, че машината е изгубила над 3000 м височина за по-малко от минута, написа BBC. Това е станало 4 минути след излитането.

От българското външно министерство съобщиха, че на борда на изчезналия аероплан не е имало задгранични жители. Посланикът ни Петър Андонов се е свързал с външното министерство на Индонезия , откъдето са удостоверили информацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР