Премиерът Бойко Борисов и министри от кабинета попълниха карти за

...
Премиерът Бойко Борисов и министри от кабинета попълниха карти за
Коментари Харесай

Премиерът и министри попълниха донорски карти

Премиерът Бойко Борисов и министри от кабинета попълниха карти за единодушие за донорство при започване на държавното съвещание в сряда. Картите се раздават в границите на оповестената преди ден от здравното министерство акция за поощряване на донорството “Да! За Живот! “.

В началото на държавното съвещание министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев раздаде на министрите карти, с които могат да заявяват, че са съгласни да станат донори. Те нямат правна стойност, само че могат да дадат съображение на околните на човек какво решение е взел по отношение на донорството приживе.

Премиерът Бойко Борисов с подготвеност се включи в инициативана и попълни картата като даде и причини в интерес на донорството:

“Аз съм го направил към този момент. В България се вършат най-модерни интервенции, трансплантации. Някои приказват, че от предубеждения донорството не е въобще развито в България. Аз бих го сложил въпроса по различен метод - при сполучлива донорска акция или интервенция част от теб продължава да живее. Надявам се тук всеки един да се замисли и в случай че толкоз си мислят какво би се случило, когато дадеш орган, да си помислят чисто егоистично – продължаваш да живееш, освен душата, само че и още нещо да продължи да живее “.

В рамките на акцията са направени 50 000 карти, които ще бъдат раздадени на хората посредством доброволци на БЧК и чрез районните здравни инспекции РЗИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР