Премиерът Бойко Борисов допусна, че извънредното положение може да бъде

...
Премиерът Бойко Борисов допусна, че извънредното положение може да бъде
Коментари Харесай

Премиерът към медиите: Благодаря ви, че показвате хилядите трупове и найлоновите чували – това е геройство

Премиерът Бойко Борисов позволи, че изключителното състояние може да бъде удължено и след 13 май. Днес той направи огромна серия от „ Facebook “ живи предавания, до момента в който обикаляше с джипа си страната. На няколко места бяха проведени публицисти да го чакат, написа флаглан.бг.

По мотив ограниченията, свързани с ковид COVID-19 и опитите за дисциплиниране на народа, Борисов се обърна към кореспонденти: „ И най-много аз ви благодаря на вас, медиите! Че на всяка секунда вие слагате надписи „ Останете си у дома “. Благодаря ви за това, че показвате хилядите трупове във Франция, в Щатите, в Италия и под дърво и камък. “

Премиерът още веднъж изясни, че в България „ сме най-добре “. По мотив опитите на граждани да минават през КПП-тата на регионалните градове с подправени мотиви той сподели: „ И моите фактически огромни опасения са, че точно това разформироване някак си в идващите няколко дни и това, което вие констатирате, по-късно ще докара до взрив. И ще ни е гняв, че сме стояли месец и половина по домовете си. И ще накажеме тези, които в действителност са спазвали дисциплината. Това не е тарикатлък. Аз не знам какви са тези хора, които ще отидат при околните си и ще разнесат вируса, щот` ние не знаеме и сега с вас имаме ли. “

Бойко Борисов изясни, че не си стоял у дома, а обикалял страната, с цел да подтиква тези, които работят.

На въпроса - ако се получи взрив, ще има ли удължение на изключителното състояние, той отговори: „ Аз не желая да удължаваме изключителното състояние. Искам да го понижиме, дет` се вика, до 11 май, както французите. Да не е до 13 май. Но в случай че не съблюдаваме рекомендациите на Щаба, на Министерството на здравеопазването и стане взрив, то от единствено себе си ще пристигна. “

Имало хора, които взимали пари като безработни от Бюрата по труда, а лъжели, че са на работа, с цел да минават през КПП-тата при регионалните градове.

„ Това е вярното решение – щом си измамник, няма да взимаш пари; от на хората парите и да отиваш да ги заразяваш “, обяви Бойко Борисов.

„ В момента и прокурорите, и служителите на реда работят по декларацииите. Така че след това да няма да излизат пред вас и да споделят „ няма к`во да хапвам “. Няма к`во да ядеш, тъй като лъжеш! Недейте лъжете “, призова министър-председателят.

Политически съперници обяснявали, че би трябвало да се разхлабен гладко ограниченията.

„ Кое да разпуснеме гладко “, попита Борисов и отново се обърна към медиите: „ Ми гледайте по света, аз по тази причина съм ви признателен. Това, което вършиме, е мъжество и от ваша страна, показвайки найлоновите чували. Вие знаете ли какъв брой поръчки имаме, освен за... примерно Египет поръча 6 милиона маски, 6 милиона облекла; няма да споделям страните, `щото иска ми се обидят сътрудниците – чували за трупове! Дефицитна стока! Чували за трупове – всички търсят. Както облеклата, по този начин и чували за трупове! Добре ли ви звучи? “

Репортерка укори премиера, че приказва „ грозни думи “ и попита по какъв начин въздейства това на душeвността на възрастните хора.

„ То въздейства на всички на душeвността “, отговори й Борисов. След което изясни, че възрастните се разхождали по през целия ден.

„ Затова насаждаме, то не е... Кое е втълпяване на боязън – че търсят чували за трупове? Вие във вашата телевизия що насаждате боязън, като давате в Ню Йорк и в Съединените щати умрелите, или в Испания, или в Италия? Може ли истината да е втълпяване на... “, продължи Борисов.

„ Ние демонстрираме картина, вие изричате думи “, опонира кореспондентка.

„ Е, добре, аз посредством вашата картина с думи изяснявам това, което вие сте посочили. Еднакво отговорни сме – добре ли е “, отвърна й министър председателят.

Той изясни, че сега частни топлофикации на Ковачки излизали и казвали, че желаят с 60% нарастване на цената.

„ Ей това е провокация! И аз се надявам тука и прокурорите, и служителите на реда да намерят отговорен “, отсече Бойко Борисов.

 



 

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР