Учител остана зашеметен, след като изрови камък с издълбано древно

...
Учител остана зашеметен, след като изрови камък с издълбано древно
Коментари Харесай

Учителят е зашеметен, тъй като намира камък с древни надписи върху него, докато плеви в градината

Учител остана замаян, откакто изрови камък с издълбано антично келтско писмо, датиращо от 4-ти век, до момента в който плеви в градината си - в Ковънтри.

55-годишният Греъм старши разчиства своята обрасла цветна леха, когато направи невероятното изобретение по време на изолираност през май 2020 година Оттогава стана ясно, че скалата от пясъчник носи ранна форма на огамско писмо от Ирландия – датира от към 1600 години. 11-сантиметровият (4 инча) камък към този момент е изложен в музей, до момента в който специалистите се пробват да схванат цялостното значение на мистериозната светиня.

Правоъгълният блок включва поредност от линии, вписани от трите страни в скрипт употребявани най-вече в ранната средновековна Ирландия. Шотландският историк професор Катрин Форсайт от университета в Глазгоу преведе отчасти думите, с цел да разкрие име - Mael Dumcail.

Греъм счита, че камъкът може да е бил пренесен като спомен от римски боец, който е напуснал зад обичана в Ирландия. Жененият татко на две деца Греъм, преподавател по геогра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР