Премиерът Бойко Борисов демонстрира френски маниери пред президента на ЕНП

...
Премиерът Бойко Борисов демонстрира френски маниери пред президента на ЕНП
Коментари Харесай

Борисов мечтае да помири Сърбия и Косово по примера на Кореите

Премиерът Бойко Борисов показва френски обноски пред президента на ЕНП Джоузеф Дол. След срещата в Бояна на ЕНП двамата дадоха малко изказване пред медиите. Премиерът даде думата на шефа си в ЕНП на верен френски " S`il vous plait ". Припомняме, той получи много рецензии за неправилния френски, с който посрещна френския държавен глава Еманюел Макрон във Варна.

Това председателство ще бъде един огромен триумф, предвижда Дол. ЕНП са в София, с цел да поддържат България, само че и да дадат публичност в Европейски Съюз на Западните Балкани. Балканите постоянно са били приоритет за ЕНП, Балканите са в рамките на Европа, отсече той. Дол приветства положените старания от министър-председател.

Много по-ясно Бойко Борисов трябвало да приказва за Балканите пред евролидерите, по този начин както приказва за тематиката пред ЕНП. Трябва да работим в този район за бъдещите генерации, посочи още Джоузеф Дол.

Премиерът Борисов благодари за положителната оценка. На този конгрес не приказваме за ляво и дясно, акцентира той. Днешната среща е триумф за страната и за народа ни, по думите му. Самият Борисов не е вярвал, че след 15 години мъртвило тематиката още веднъж ще е в дневния ред на Европейски Съюз. Избрахме си най-трудното, което го имаше в Европа, уточни министър председателят.

Балканите генерират брутен артикул колкото Словакия. 11,7 милиона души живеят в района. Бойко Борисов е обезпокоен от слуховете, че Италия също желае излизане от Еврозоната. Това е доста по-голям проблем за Европа, счита министър-председателят. Притеснен е и от Брекзит, жертвите в Близкия Изток.

Ако не прегърнем, в случай че не обгрижваме Западните Балкани, не може да се сърдим, че въздействието на Съединени американски щати, Русия е огромно там, по мнението му. Държавните ръководители на Сърбия и Косово пък, както си пожела Борисов, да си свидлив ръцете в София, както водачите на двете Кореи.

Европейска комисия върнала текстове по пакета " Макрон ", осведоми още министър-председателят. Някои ни удовлетворяват, други не, разясни Борисов. Сега транспортното министерство написа опровержения по новите оферти на Европейска комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР