Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Министерство на здравеопазването - болното място на Борисов

Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила е рекордьор по промяна на здравни министри.

До този миг Министерство на здравеопазването в кабинетите на Борисов е ръководено от цели шест министри.

По време на кабинета „ Борисов 1 “ в министерското кресло се изредиха да седнат доктор Божидар Нанев Божидар Нанев е български доктор и политик, някогашен министър на опазването на здравето... към профила, проф. Ана-Мария Борисова, доктор Стефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 година в гр. София. През 1983 година... към профила и Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е... към профила.

Нанев подаде оставка поради повдигнати му две обвинявания от прокуратурата за неизгодни контракти с медикаменти. Според обвиняването покупко-продажбите са нанесли вреди на стойност над 2,4 милиона лв.. Сделките бяха свързани със закупуването на антивирусни препарати.

Наследничката на доктор Нанев - проф. Ана-Мария Борисова се задържа на поста пък по-малко от шест месеца. Тя подаде оставка поради обявяване на здравна идея.

Третия здравен министър в кабинета „ Борисов 1 “ бе доктор Стефан Константинов. Той хвърли оставка, тъй като пък не намираше поддръжка за реализирането на промените в бранша.

Мястото му тогава бе заето от Десислава Атанасов.

Здравният министър във втория кабинет на Борисов пък бе доктор Петър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 година в София. Петър... към профила.

Д-р Москов през целия мандат на кабинета се открояваше със своите бисери.

Ето някои от тях:

"Според най-консервативните калкулации годишно българските жители вкарваха за потребностите на здравето си по половин милиард в турски лечебни заведения. "

„ Moятa ocтaвĸa e нaй-нacтъpвeнoтo иcĸaнe в дъpжaвaтa. Hямa дa я пoлyчaт пo тoзи нaчин. “

„ Πpeди peфopмaтa пaциeнтът e ĸaтo мaлĸo живoтнo в джyнглa cpeд xищници “.

"Ако дневната доза ракия на някой човек коства повече от здравната му осигуровка - 16,80 лв. на месец, и той реши да пие, вместо да си заплаща за здраве, то той е направил своя избор и не трябва да вини системата "

Министерство на здравеопазването в третото държавно управление до през днешния ден бе управлявано от проф. Николай Петров Николай Петров е министър на опазването на здравето. Роден e на 29 август... към профила, който преди този момент бе шеф на ВМА. Днес обаче следствие за публични поръчки „ взе главата му ".

Сега още веднъж следва на премиера Бойко Борисов да търси нов здравен началник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР