Премиерът акад. Николай Денков възложи да бъдат извършени проверки и

...
Премиерът акад. Николай Денков възложи да бъдат извършени проверки и
Коментари Харесай

Денков назначи проверки във военните заводи след взрива в складовете на Емилиян Гебрев

Премиерът акад. Николай Денков разпореди да бъдат осъществени инспекции и да се подхващат превантивни дейности за сигурността на държавни и частни индустриални предприятия от българската военна промишленост. Това оповестиха от Министерски съвет.

Екипи на институциите ще създадат визити в няколко обекта в понеделник. Целта е незабавно да се подсилят ограниченията за сигурност на предприятията и хората в бранша, откакто малко след среднощ на 25 юни избухнаха гърмежи в склад за муниции на Емилиян Гебрев в Карнобат. Освен сигурността на жителите, предприятията и регионите към тях, приоритет на държавното управление е и цялостната поддръжка за развиването на българската отбранителна промишленост, основна за стопанската система на страната. Във връзка с гърмежите от нощес, в ход са протоколите за реакция, показват от държавната пресслужба. 

С оглед на обстановката, министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов разпореди усилване на ограниченията за сигурност на всички държавни фабрики от военно-промишления комплекс и регионите към тях, прецизират от Министерски съвет.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР