Преместването в чужбина често е плашещо решение, особено става въпрос

...
Преместването в чужбина често е плашещо решение, особено става въпрос
Коментари Харесай

Кои са най-подходящите за семеен живот градове в Европа?

Преместването в чужбина постоянно е плашещо решение, изключително става въпрос за семейство с деца. Това постанова да се вземат поради доста фактори - разноски за обучение, наем за жилище, съществуване на зони за игри и задоволително положителни грижи за детското здраве и сигурност, написа Euronews.

Нов отчет на застрахователния компания Reassured съпоставя европейските градове, с цел да откри най-подходящата европейска дестинация за фамилен живот. Виена е номер 1 в листата на най-подходящите за фамилен живот градове в Европа. Разходите за развъждането на дете (целодневна детска градина) в австрийската столица възлизат на 256 евро на месец, а общите средства, нужни за живот на семейство, са 3 213 евро, съгласно данни на компанията.

Наемът във Виена ще заема най-голяма част от месечния бюджет, защото апартамент с три спални коства приблизително към 1560 евро. Това, което притегля от ден на ден фамилии към града обаче, са ниските равнища на замърсяване и престъпност. Градът има 44 парка, което е много по-малко от наличните в Прага (106) и Рим (148), които заемат втората и третата позиция в класацията. Италианската столица предлага най-вече благоприятни условия за игри и образование - 687 варианти.

Австрия се показва доста добре в класацията - цели три града попадат в топ 10, съгласно Reassured. Известният с културните и оперните си фестивали Залцбург се подрежда на пето място, до момента в който Инсбрук е седми и е най-популярната алтернатива измежду феновете на зимните спортове.

Общите разноски за живот в Прага и Рим са по-ниски от тези във Виена, възлизайки надлежно на 3 084 и 3 079 евро. Семействата обаче ще отделят доста повече средства месечно за развъждането на децата – 905 и 468 евро.

Последните индикатори за мръсния въздух в Прага са двойно по-високи от тези във Виена, до момента в който в Рим са четири пъти по-високи по отношение на замърсяването в австрийската столица. Престъпността в италианската столица също е на доста високи равнища, което е притеснително за фамилиите с деца.

Италия също има повече от един представител в десетката, като Триест, намиращ се наоколо до границата със Словения, заема десетото място. Германия може да се похвали с най-вече представители в топ 20 - Нюрнберг е шести, а Мюнхен, Хамбург и Хановер заемат надлежно 13-а, 15-а и 20-а позиция.

Още една европейска столица намира място в топ 10. Това е финландската Хелзинки на четвърта позиция. Париж е най-близо до десетката, заемайки 11-а позиция с месечни разноски за семейство от към 3 661 евро. Наемите във френската столица са с над 1000 евро по-високи от тези във Виена, а разноските за развъждане на дете приближават 800 евро на месец.

Париж разполага с рекордните 306 парка, само че това, което тормози фамилиите, е високата престъпност. Лондон не попада в топ 20, защото месечните разноски за развъждане на деца там са най-високи от всички изследвани градове – към 1840 евро.
Швейцария - най-безопасна и най-скъпа
Безопасността е един от най-важните аспекти при избора на място за пренасяне на едно семейство. Швейцария се класира като най-безопасната европейска страна, а половината от градовете й - Цуг, Лугано, Люцерн, Берн и Цюрих – попадат в класацията като най-защитени места, съгласно Reassured.

Докато множеството швейцарски градове са сигурни места, седем от тях се озоваха в последните 10 на класацията, заради високите разноски за живот. Месечният наем на жилище с 3 кревати коства 4400 евро в Цюрих и 4330 евро в Цуг, до момента в който грижите за деца костват към 2900 евро за месец и в двата града.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР