Преместването на бившата поликлиника в МБАЛ Свети Мина ще струва

...
Преместването на бившата поликлиника в МБАЛ Свети Мина ще струва
Коментари Харесай

Бутат ДКЦ-6 в Пловдив след основен ремонт за 100 000 лв. заради многоетажен паркинг

Преместването на някогашната поликлиника в МБАЛ „ Свети Мина ” ще коства също 6-цифрена сума

Над 100 000 лв., хвърлени преди 2 години за главен вътрешен ремонт на ДКЦ-6 в Пловдив, са на път да отидат напразно, защото градската администрация под тепетата възнамерява да събори солидната 4-етажна постройка на улица „ Любен Каравелов ” край хотел „ Лайпциг ” и МОЛ „ Марково тепе ” и да построи на нейно място многоетажен общински паркинг. Парите на данъкоплатците са дадени за нови дограми, порти, гранитогрес, рампа за мъчно преносими пациенти и ремонт на тоалетните в актуалната страда на някогашната поликлиника.

 Преместването на някогашната поликлиника в МБАЛ „ Свети Мина ” ще коства също 6-цифрена сума

Затова буди неразбиране решението на кмета Иван Тотев и екипа му е още до Нова година ДКЦ 6 да се реалокира в постройката на МБАЛ „ Свети Мина ”, която към този момент мина под шапката на МБАЛ „ Свети Панталеймон ” след сливането на някогашните Първа и Втора градска лечебни заведения в Пловдив. Според личния състав в ДКЦ 6 самото пренасяне и ремонтът на пространствата в МБАЛ „ Свети Мина ”, където здравните служащи от поликлиниката ще се пренесат, ще костват също 6-цифрена сума. Объркването на пациентите също е огромно, а също така на третия етаж в сегашната постройка на ДКЦ 6 се обитава и центърът за деца аутисти, който неотдавна пък бе ремонтиран със средства на частни донори. Плановете на градската администрация са и този център да бъде пребазиран в в постройката на МБАЛ „ Свети Мина ” край колелото пред Централна жп гара.

Според градските управници Пловдив има незабавна потребност от нови многоетажни общински паркинги и построяването на два такива на мястото на някогашния ТЕЛК край Съдебната палата и на настоящия ДКЦ 6 ще реши казуса. Пловдивчани обаче недоумяват за какво би трябвало да се събаря 4-етажна амбулатория поради паркинг, откакто единствено на 10 метра се намира 4-етажен под земята подобен под МОЛ „ Марково тепе ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР