Премахването на пластмасовите прибори, опаковки и бутилки в заведенията се

...
Премахването на пластмасовите прибори, опаковки и бутилки в заведенията се
Коментари Харесай

Още едно бургаско заведение получи лого „Син етикет“

Премахването на пластмасовите принадлежности, опаковки и бутилки в заведенията се оказа допустима задача.

След „ Butlers Coffee&Kitchen “ и Кафетерия " Милано ", ресторант „ Златна рибка “ е третото заведение в града, присъединило се в самодейността на Община Бургас за понижаване на полимерните боклуци, оповестиха от Общината.

Един от най-посещаваните заведения за хранене в града беше почетен с екологичното лого „ Син етикет “. Инициатива на Общината има за цел да отличи и насърчи местата за хранене и развлечения, където не се оферират пластмасови артикули за еднократна приложимост.
 Община Бургас
Като притежател на бизнес Юлиян Георгиев счита, че би трябвало интензивно да се работи в тази посока, с цел да се покаже на повече хора, че пластмасата може да бъде заместена с приятни и щадящи природата разновидности.

Решението му е в унисон и със възбраната, призната от Европейския парламент посредством Директива (ЕС) 2019/904 от 5 юни 2019 година, по отношение на намаляването на въздействието на избрани пластмасови артикули върху околната среда.

В ресторант „ Златна рибка “ водата и всички безалкохолни питиета са в стъклени бутилки, а храната и напитките за у дома се поставят единствено в биоразградими опаковки (чаши за топли питиета, кутии за превозване за храна за дома, принадлежности за хранене, сламки и бъркалки) и рециклируеми торбички.

От заведението всеки клиент може да си вземе храна и питиета в собствен съд. Ако и ти си измежду съдържателите на заведение, което желае да се включи в напъните на Община Бургас за по-чиста околна среда и да получи „ Син етикет “, можеш да откриеш критериите за присъединяване на профилираната платформа -

Екологичното лого ще бъде предоставено след приемане на поръчка от страна на съответното заведение и инспекция на място, че е въвело ограничения и дава отговор на посочените критерии. Заявката може да попълните на посочения уебсайт.

Бонус за обектите, получили екологичното лого, е отличаването им на интегрираната туристическа платформа GoToBurgas, включването им в разнообразни презентации, туристически направления и рекламни акции на Общината.

Кампанията „ Син етикет “ е част от план „ Повишаване на знанията за положението на морската среда “, изпълняван в партньорство с Университет " Проф. доктор Асен Златаров " -Бургас по Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР