Премахва болките в гърба и главата, облекчава дишанетоВсеки човек има

...
Премахва болките в гърба и главата, облекчава дишанетоВсеки човек има
Коментари Харесай

Спането по гръб е най-полезно

Премахва болките в гърба и главата, облекчава дишането
Всеки човек има своя желана поза на сън. Спането по тил е една от най-популярните. В същото време тя е доста потребна. Ако спите встрани или по стомах, помислете за смяна. Тя може да наподобява сложна поради навика, само че си коства.
Има доста преимущества да спите с лицето нагоре. Тази позиция е чудесна за здравето на гръбначния дирек. Когато спите по тил, главата, вратът и гръбнакът са в неутрално състояние. Това основава по-малко напрежение в тези области и ще докара до пробуждане с по-малко болежка, в случай че въобще има такава.

Спането по тил понижава и предотвратява киселинния рефлукс. Уверете се, че повдигате задоволително главата си - належащо е хранопроводът ви да е по-високо от стомаха.

Позата предотвратява появяването на бръчки. Въпреки че доказателствата са минимални, някои изследвания са разкрили връзка и настояват, че има действителна изгода. Когато спите встрани или по стомах, лицето ви се притиска във възглавницата, което може да докара до бръчки с течение на времето.

Спането по тил оказва помощ да поддържате кожата чиста. Себум, частици кожа и прахуляк се натрупват върху калъфката на възглавницата. Когато лицето ви не е в контакт с нея, понижава рискът от инфектиране и акне.

Позата по тил предотвратява натрупването на прекалено много течност под очите, до момента в който спите, което ще докара до пробуждане с по-малко подутина.

Позата облекчава натрупването на слуз в синусите. Ако сте заболели, имате болки в синусите и запушен нос, спането с лицето нагоре може да помогне за облекчение на запушването, както и да понижи натрупването на слуз. Тази позиция оказва помощ и при бронхобелодробни болести, защото понижава натрупването на тапи в дихателните пътища, което пък облекчава кашлицата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР