Нова порция конкурси за болнични ръководства обяви Министерството на здравеопазването.

...
Нова порция конкурси за болнични ръководства обяви Министерството на здравеопазването.
Коментари Харесай

Конкурси за директори на пет големи болници обяви МЗ

Нова порция състезания за болнични управления разгласи Министерството на здравеопазването. Става въпрос за пет огромни лечебни заведения, измежду които и най-голямото в страната – УМБАЛ „ Св. Георги “ – Пловдив. Останалите са столичните НКБ, Инфекциозна, неврологичната „ Св. Наум “ и Специализирани лечебни заведения за рехабилитация – Национален комплекс (СБР - НК).

В три от лечебните заведения – „ Св. Наум “, НКБ и Инфекциозна болница, състезанията са за целия ръб на шефовете – изпълнителен шеф, представител на страната и самостоятелен член. В останалите две пък се търсят шеф и представител на страната.

Припомняме, състезанията за управления на тези лечебни заведения бяха оповестени още преди месеци от предходния здравен министър проф. Христо Хинков, само че единствено дни по-късно те бяха прекъснати по искане на тогавашните министър председател и вицепремиер акад. Николай Денков и Мария Габриел. По думите на проф. Хинков, доказани от акад. Денков, повода за настояването състезанията да бъдат спрени е, че здравният министър, който ги афишира, не има намерение да остава на поста си след началото на март.

Мандатите на бордовете на всички тези лечебни заведения и още редица други, за които служебният министър към този момент разгласи състезания, изтичат, а на някои даже към този момент са изтекли, тъй че оповестяването им е неотложно и даже закъсняло.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР