Прекратяването на Механизма за сътрудничество и проверка от Европейската комисия

...
Прекратяването на Механизма за сътрудничество и проверка от Европейската комисия
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Страната ни е изпълнила всички изисквания за влизане в Шенген

Прекратяването на Механизма за съдействие и инспекция от Европейската комисия (ЕК) за България е голям триумф за страната ни. Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя напомни също по този начин, че последният отчет на Европейска комисия е бил по време на ръководството на ГЕРБ през 2019 година „ Оттогава България е в друг механизъм за надзор и оценка. Аз го приписвам на заслугите на доста държавни управления “, разяснява Атанасова. 

Той се обърна задочно и към министър председателите на Австрия и Нидерландия

Десислава Атанасова сподели още, че страната ни е изпълнила всички условия за влизане в Шенген и фактът, че отпада мониторингът е още една причина страната ни да влезе в шенгенското пространство.

„ Това, че Европейска комисия прави оценка напредъка на България и Румъния и в годишното си слово ръководителят на Европейска комисия категорично акцентира готовността ни, ни прави оптимисти “, разяснява още Атанасова. 

„ Това доста покачва доверието към правосъдната ни система и ще се отрази удобно на интеграцията ни в Шенген и в еврозоната “, съобщи правосъдният министър Атанас Славов

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС изясни също по този начин, че през вчерашния ден на съвещанието на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, министър Калин Стоянов е декларирал, че напъните не престават.

Мигрантският напън е огромен, само че българските гранични служби и държавното управление се пробват по всевъзможен метод да потвърдят пред нашите европейски сътрудници, че можем да бъдем надеждна външна граница, сподели още Атанасова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР