Прекратяването на Механизма за сътрудничество и проверка е признание, че

...
Прекратяването на Механизма за сътрудничество и проверка е признание, че
Коментари Харесай

Борисов: Свалянето на мониторинга е признание за работата на няколко правителства и парламенти

Прекратяването на Механизма за съдействие и инспекция е самопризнание, че с работата на няколко държавни управления и парламенти българската страна съумя да реализира фундаментални и устойчиви промени в региона на върховенството на правото.

Това написа във Facebook водачът на ГЕРБ и министър председател на три държавни управления Бойко Борисов.

Ето цялостния текст на известието на Борисов:

С решение от през днешния ден Европейската комисия приключи Механизма за съдействие и инспекция (МСП) по отношение на България и Румъния. Той бе основан за двете страни през 2006 година, преди приемането ни в Европейски Съюз.

Напредъкът на България и Румъния в региона на върховенството на правото ще бъде оценен само в границите на годишния цикъл в тази тенденция, използван и за всички останали държави-членки на Европейски Съюз.

Последният отчет за напредъка на България по МСП беше в мандата на нашия кабинет през 2019 година, когато Европейска комисия оцени напредъка на страната ни като задоволителен, а осъществяването на критериите - като приемливо.

Прекратяването на Механизма за съдействие и инспекция е самопризнание, че с работата на няколко държавни управления и парламенти българската страна съумя да реализира фундаментални и устойчиви промени в региона на върховенството на правото, които ясно показват способността на страната ни да извършва отговорностите си на предвидим и благонадежден член на Европейския съюз.

Това е самопризнание и за дългогодишната интензивност и старания на българските жители и гражданското общество.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР